Çeşme'de lastik bot faciası: 6 göçmen hayatını kaybetti - Son Dakika
Dünya

Çeşme'de lastik bot faciası: 6 göçmen hayatını kaybetti

İzmir'in Çeşme ilçesinde, lastik botun batması sonucu 6 göçmenin yaşamını yitirdiği olaya ilişkin, gözaltına alınan ve organizatör olduğu değerlendirilen şüpheliler A.T. ve Ş.C., sevk edildiği adliyede tutuklandı. Olayın ardından başlatılan soruşturma devam ediyor.

14.11.2023 21:50  Güncelleme: 21:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ÇEŞME GÖÇMEN FACİASINDA ÖLÜ SAYISI 6'YA ÇIKTI, 2 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

İZMİR'in Çeşme ilçesinde, lastik botun batması sonucu 6 göçmenin yaşamını yitirdiği olaya ilişkin, gözaltına alınan ve organizatör olduğu değerlendirilen şüpheliler A.T. ve Ş.C., sevk edildiği adliyede tutuklandı.

Olay, dün saat 07.15 sıralarında Çeşme ilçesi açıklarında meydana geldi. İddiaya göre, 13 göçmenin bulunduğu lastik bot Alaçatı Kleopatra koyundan denize açıldı. Lastik botla bir süre yol alan göçmenler, fırtına nedeniyle alabora oldu. Durumun bildirilmesi üzerine Çeşme Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri bölgede arama kurtarma çalışmaları başlattı. Ekiplerin havadan ve denizden yaptığı çalışmalar sonucunda 2 göçmenin cansız bedenine ulaştı. Arama ve kurtarma çalışmalarını sürdüren ekipler, daha sonra 3 göçmenin daha cansız bedenini buldu. Yaşanan facianın ardından konuya ilişkin geniş çaplı soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında, organizatör olduğu değerlendirilen şüpheliler A.T. ve Ş.C. gözaltına alındı. Şüphelilerin jandarmada işlemleri sürerken, bugün 1 göçmenin daha cansız bedenine ulaşılması sonucu ölü sayısı 6'ya yükseldi. Kayıp olan 1 göçmen için arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

Jandarmada işlemleri tamamlanan şüpheliler A.T. ve Ş.C. sevk edildikleri adliyede nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklandı.

Çeşme\'de lastik bot faciası: 6 göçmen hayatını kaybetti
Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Çeşme'de lastik bot faciası: 6 göçmen hayatını kaybetti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement