ABD'de polis 13 yaşındaki bir gencin teslim olmasına rağmen vurularak öldürüldüğü videoyu yayınladı - Son Dakika
Dünya
BBC

ABD'de polis 13 yaşındaki bir gencin teslim olmasına rağmen vurularak öldürüldüğü videoyu yayınladı

ABD'de Chicago polisi 13 yaşındaki Adam Toledo isimli gencin vurularak öldürüldüğü görüntüleri paylaştı. 29 Mart'ta gerçekleşen olaya ait görüntülerde Toledo'nun karanlık bir sokakta polisten kaçtığı, ellerini kaldırarak polise döndüğü sırada ise polisin bir el ateş açtığı görülüyor. Göğsünden vurulan Toledo, polisin tıbbi yardım uygulamaya çalışmasına rağmen hayatını kaybetti.

16.04.2021 05:18  Güncelleme: 09:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Perşembe günü paylaşılan ve polis memuru Eric Stillman'ın vücut kamerasından alınan videoda polisin "Dur" diye bağırdığı, Adam Toledo'nun ellerini kaldırarak döndükten sonra vurulduğu tespit edilebiliyor.

"POLİS SİLAHI OLMAYAN BİRİNİ VURMAMAK İÇİN EĞİTİM ALIYOR"

Olayın ardından Chicago polisi gencin elinde silah olduğunu öne sürerken, Toledo ailesinin avukatı Adeena Weiss Ortiz ise düzenlediği basın toplantısında videoda Toledo'nun polisin emrine uyarak silahını yere attığını ve polise doğru döndüğünü dile getirdi. Toledo'nun ailesinin adalet istediğini dile getiren Ortiz, "Polis silahı olmayan birini vurmamak için eğitim alıyor" dedi.

POLİSİN ÖLDÜRDÜĞÜ EN GENÇ YAŞTAKİ KİŞİ OLDU

Adam Toledo, Chicago'nun bağlı olduğu Illinois eyaletinde son yıllarda polis tarafından öldürülen en genç yaştaki kişi oldu.

TOLEDO'YA ATEŞ AÇAN POLİS MEMURU BİR SAVAŞ GAZİSİ

Chicago'da Toledo'nun öldürülmesiyle ilgili olarak olayın nasıl gerçekleştiğine dair diğer polislerin vücutlarındaki kameralar, civardaki güvenlik kameralarından görüntüler ve belgeler olmak üzere 33 dosya yayımlandı.

Savcılık makamına göre Adam Toledo, öldürülmesinden önce yoldan geçen bir arabaya ateş eden 21 yaşındaki Ruben Roman ile birlikteydi. Ateş sesi polisin bölgeye gelmesine yol açtı.

Roman, cumartesi günü yasa dışı silah kullanımı, ateşli bir silahı sorumsuzca kullanmak ve küçük yaştaki birini tehlikeye atmak suçlamalarından mahkeme karşısına çıktı.

Chicago Sun-Times gazetesinin haberine göre Toledo'ya ateş açan 34 yaşındaki polis memuru ise bir savaş gazisi. Hakkında daha önce kayda geçen bir suçlama yok.

Chicago'da polis 13 yaşındaki bir gencin teslim olmasına rağmen vurularak öldürüldüğü videoyu yayınladı
Chicago Valisi Lori Lightfoot.

VALİ'DEN HALKA SAKİN KALMALARI ÇAĞRISI

Toledo'nun polis tarafından öldürüldüğü görüntüler tam da ABD'de polis tarafından öldürülen kişiler yüzünden ülkenin gergin olduğu bir dönemde geldi. Bu yüzden Chicago Valisi Lori Lightfoot, halka sakin olmaları çağrısında bulundu.

Görüntüleri izlemenin 'acı verdiğini' söyleyen Lightfoot, düzenlediği basın toplantısında, "Kısaca söylemek gerekirse Adam'a sahip çıkamadık. Şehrimizde bir genci daha kaybetmeyi göze alamayız. Uzun zamandır polis şiddeti ve görevi kötüye kullananlar yüzünden travmaya uğramış bir şehirde yaşıyoruz" dedi. Lightfoot, bu yüzden soruşturma sürerken halkın sakin kalması gerektiğini dile getirdi.

Toledo'nun ailesi de yayımladıkları açıklamada 'şehirleri için dua ettiklerini, Adam'ın hatırası için insanların sakin kalması gerektiğini, reform için beraber işbirliği içinde çalışmalarının önemli olduğunu' aktardı.

BİRKAÇ HAFTA ÖNCE ÖLDÜRÜLEN GENÇ İÇİN PROTESTOLAR SÜRÜYOR

11 Nisan'da ABD'nin Minnesota eyaletinin Brooklyn Center kentinde Daunte Wright adlı 20 yaşındaki siyah gencin polis tarafından vurularak öldürülmesinin ardından düzenlenen protestolar bu hafta da devam etti.

Minnesota eyaletinin Minneapolis kentinde geçen yıl George Floyd adlı bir siyah, polis memuru Derek Chauvin tarafından öldürülmüş ve bu olay ülke genelinde protestolara yol açmıştı.

Minneapolis, görevden alınan Chauvin'in yargılandığı davanın görülmesi nedeniyle de gergin bir dönemden geçiyor.


ABD\'de polis 13 yaşındaki bir gencin teslim olmasına rağmen vurularak öldürüldüğü videoyu yayınladı
Kaynak: BBC

Son Dakika Dünya ABD'de polis 13 yaşındaki bir gencin teslim olmasına rağmen vurularak öldürüldüğü videoyu yayınladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (8)

  • selim: hiç teslim olmuş gibi görünmüyor hala kaçıyor valal ben tebrik ederim böyle polisleri bizim ülkede polislere yetki verilmediği sürece teksas olmaya ve ölümler çoğalmaya devam eder. 8 13 Yanıtla
  • Police: Türk polislerinin böyle dışarıdaki vicdansızlar gibi olmasını ben kabul edemem. Çocuğun ne tür bir suç işlediğini bilemem, yine de ne olursa olsun bu 'ÇOCUĞU' vurmalarini gerektirmez. Hadi diyelim ki vurdun. Ya vicdansız bacağından vursana. 16 0 Yanıtla
  • kansızlar: kaçsa ne olucak öldürmek nedir, ruhunuz kahrolsun ! 15 0 Yanıtla
  • Doruk: Türkiyede ki polislerin de böyle olması gerekiyor. 8 5 Yanıtla
  • Abdullah Ongun: Yer Yüzünde Bu Amerikan Polisleri kadar korkak bir başka polis teşkilatı yoktur Tam bir sünepeler mıymıntı erkekten bozmalar birliği!!!eğer bir dünya savaşı daha çıkarsa amerika ve avrupa insanın o tatlı CANLARI uğruna bırakın vatanları dahil nelerini düşmanlarına teslim ettiklerini izleyin 2 0 Yanıtla
  • Osman: Madem teslim olcan niye kaciyorsun Kac kac sonra yorulunca teslim ol 13 yasindaki birinde gece silah varsa demekki bir suc islemek istemis 1 0 Yanıtla
  • CCC: Vahşi vahşi batılı kovboylardan insanlık beklemek domuz yiyen chplilerin müslüman olmasını beklemekten daha zordur. 0 0 Yanıtla
  • Efşan: Çok vicdansız bunlar ya.Belkide sadece korktuğu için kaçtı hiçbir şey öldürme sebebi olmamalı 0 0 Yanıtla
BBC

Advertisement