Cumhurbaşkanı Erdoğan: Dün Putin'le, az önce Zelenskiy ile görüştüm. Ukrayna-Rusya görüşmelerine ev sahipliği yapmaktan mutluyuz. - Son Dakika
Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Dün Putin'le, az önce Zelenskiy ile görüştüm. Ukrayna-Rusya görüşmelerine ev sahipliği yapmaktan mutluyuz.

12.05.2025 19:22

Kabine sonrası açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da yapılacak Ukrayna-Rusya görüşmelerine ilişkin konuştu. Erdoğan, "Dün Putin'le, az önce Zelenskiy ile görüştüm. Ukrayna-Rusya görüşmelerine ev sahipliği yapmaktan mutluyuz. Önemli bir fırsat penceresi aralandı. İnşallah bu sefer yakalanan fırsatın heba edilmeyeceğine inanıyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yaklaşık 1,5 saat süren Kabine Toplantısı'nın ardından kameraların karşısına geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna ile Rusya arasında 15 Mayıs Perşembe günü İstanbul'da yapılması planlanan görüşmelerine ilişkin konuştu.

Erdoğan'ın konuya ilişkin açıklamaları şu şekilde:

"BARIŞ DİPLOMASİSİNDE ARANAN ÜLKEYİZ"

"Bugün de telefon diplomasisi bakımından oldukça yoğun geçti. Önce Fransa Cumhurbaşkanı Sayın Macron'la görüştük, ardından da Rusya Devlet Başkanı Sayın Putin'le kapsamlı bir telefon görüşmesi yaptık. Sayın Putin'le Rusya, Ukrayna arasında 3.5 yıldır devam eden ihtilafa son verilmesi dahil birçok önemli konuyu değerlendirdik. Biraz önce de Ukrayna Devlet Başkanı Sayın Zelenskiy ile görüştük. Geçtiğimiz hafta Amerikan Başkanı Sayın Trump'la da bu meseleyi ele almış, akan kanı durdurmak için atabileceğimiz adımları konuşmuştuk. Değerli dostum Trump'ın sıcak çatışmaları, diyalog ve diplomasi yoluyla çözme iradesini biz de destekliyoruz. Hamdolsun Türkiye, barış diplomasisinde küresel ölçekte yardımı, desteği, ara buluculuğu aranan bir ülke konumuna gelmiştir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul'daki fırsat penceresini Ukrayna ve Rusya heba etmemeli

"BU SEFER YAKALANAN FIRSATIN HEBA EDİLMEYECEĞİNE İNANIYORUZ"

Rusya-Ukrayna krizine çözüm bulmaya Mart 2022'de çok yaklaşmıştık. Fakat savaş baronlarının müdahaleleri sebebiyle çabalarımız akim kaldı. Bunun bedelini ise maalesef en çok siviller, çocuklar ve kadınlar ödedi. Gelinen aşamada Rusya, Ukrayna, Amerika ve Avrupa görüşmelerinin yapılmasında mutabık. Tüm tarafların itimadını kazanmış yegane ülke olarak bu görüşmelere katkı vermeye hazır olduğumuzu ve ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyacağımızı tekrar dile getirdik. Son temaslarla birlikte yeni bir fırsat penceresinin açıldığını görüyoruz. İnşallah bu sefer yakalanan fırsatın heba edilmeyeceğine inanıyoruz."

Son Dakika Dünya Cumhurbaşkanı Erdoğan: Dün Putin'le, az önce Zelenskiy ile görüştüm. Ukrayna-Rusya görüşmelerine ev sahipliği yapmaktan mutluyuz. - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (10)

  • Ak162535:
    Dünya lideri.. 66 29 Yanıtla
    Beşiktaş 1903:
    Hıı kesin öyledir. Dünyanın bundan haberi varmı 0 0
  • Ayhan Murat:
    biz sana boşuna dünya lideri demedik 59 26 Yanıtla
  • Serkan Yalçın:
    herkez biliyor ABD ayarladi sayın putin 23 47 Yanıtla
  • mustafa sagdic:
    dünya lideri emekli maaşı 14 bin verio, enflasyon yüzde 200 32 30 Yanıtla
  • bülent yılmaz:
    yine abd nin gazına geldik geçici olarak ver papazı al papazı misali 20 30 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement