Cumhurbaşkanı Gül: Ahıskalılar Çok Acı Çekmelerine Rağmen Kendilerini Korudular - Son Dakika
Dünya

Cumhurbaşkanı Gül: Ahıskalılar Çok Acı Çekmelerine Rağmen Kendilerini Korudular

Cumhurbaşkanı Gül: Ahıskalılar Çok Acı Çekmelerine Rağmen Kendilerini Korudular

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "ABD'ye son 5 sene içinde 20 bin Ahıska Türk'ü geldi ve yerleşti."

27.09.2013 19:45

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "ABD'ye son 5 sene içinde 20 bin Ahıska Türk'ü geldi ve yerleşti. Ahıskalılar çok acı çekmelerine rağmen kendilerini korudular" dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nun 68. Toplantısı nedeniyle bulunduğu ABD'deki temasları hakkında Twitter hesabı üzerinden paylaşımlarda bulundu. ABD'deki düşünce kuruluşlarının Amerikan politikasına çok etki ettiğini belirten Gül, bunlardan birinin de Dış İlişkiler Konseyi (CFR) olduğunu aktardı. Dün sabah CFR'da ilgiyle izlenen bir konuşma yaptığını belirten Gül, konuşmasından sonraki soru cevap kısmının ise çok hareketli geçtiğini belirtti.

Türkiye'nin BM Temsilciliğinin de içinde yer aldığı Türkevi'nin New York'ta BM binasının tam karşısında, çok prestijli bir yerde olduğunu belirten Gül, aynı bölgede sadece ABD'nin temsilciliği olduğunun altını çizdi. Gül, Türkevi'nin dönemin Dışişleri Bakanı İhsan Sabri Çağlayangil tarafından büyük bir öngörüyle alındığına işaret etti.

ABD'ye son 5 yıl içinde 20 bin Ahıska Türk'ünün gelip yerleştiğini ifade eden Gül, "New York'a her gelişimde kendileri ile görüşürüm, yakından ilgilenirim. Ahıskalılar çok acı çekmelerine rağmen kendilerini korudular" değerlendirmesinde bulundu.

Gül, Amerika'da yaşayan Türk vatandaşlar ve onların dernek yöneticileriyle de Türkevi'nde bir araya geldiğini takipçileriyle paylaştı. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Dünya Cumhurbaşkanı Gül: Ahıskalılar Çok Acı Çekmelerine Rağmen Kendilerini Korudular - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement