Dışişleri Bakanı Sinirlioğlu Bakü'de Türk Şehitliğini Ziyaret Etti - Son Dakika
Dünya

Dışişleri Bakanı Sinirlioğlu Bakü'de Türk Şehitliğini Ziyaret Etti

Dışişleri Bakanı Sinirlioğlu Bakü\'de Türk Şehitliğini Ziyaret Etti

Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu, resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Bakü’de merhum Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev’in kabrini ve Türk şehitliğini ziyaret etti.

16.09.2015 09:33

Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu, resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Bakü'de merhum Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev'in kabrini ve Türk şehitliğini ziyaret etti.

Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu, temaslarda bulunmak üzere Azerbaycan'ın başkenti Bakü'ye geldi. Sinirlioğlu, bugünkü Bakü temaslarına merhum Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev'in kabrini ziyaret ederek başladı. Sinirlioğlu daha sonra Azerbaycan ve Türk şehitliğini ziyaret etti. Türk şehitlik hatıra defterini imzaladıktan sonra konuşma yapan Feridun Sinirlioğlu, "Aziz şehitlerimiz, sizler 97 yıl önce Azerbaycanlı kardeşlerinizle birlikte bu topraklarda verdiğiniz mücadelede şehitlik mertebesine eriştiniz. Akıttığınız kanlar Türkiye ile Azerbaycan'ı bugün de birbirine kenetleyen en kutsal bağı oluşturmaktadır. Azerbaycan'da yazdığınız kahramanlık destanı Anadolu Türkü ile Azerbaycan Türkü arasındaki sarsılmaz kardeşliğin kudretini tüm dünyaya göstermiştir. Azerbaycan'ın bağımsızlığı ve özgürlüğü için yaptığınız kahramanlığı ve fedakarlığı yüreğimizde gururla taşıyoruz. Sizlerin bu emanetini Azerbaycanlı kardeşlerimizle birlikte 1 devlet 2 millet anlayışıyla gelecek nesillere aynı hissiyatla taşımanın kararlılığı içindeyiz. Azerbaycan'ın her bir köşesinde yatan yüzlerce şehidimizle birlikte bu kardeş topraklarda rahat uyuyunuz. Sizlerin aziz hatırasını hürmet ve şükranla yad ediyor, huzurunuzda bütün şehitlerimizi rahmete anıyoruz. Ruhlarınız şad olsun" ifadelerini kullandı.

Feridun Sinirlioğlu, Bakü temasları kapsamında Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'le, Azerbaycan Başbakanı Artur Rasizade, Meclis Başkanı Oktay Asadov ve Dışişleri Bakanı Elmar Memmedyarov ile görüşecek. - BAKÜ

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Dışişleri Bakanı Sinirlioğlu Bakü'de Türk Şehitliğini Ziyaret Etti - Son Dakika


Advertisement