Türkiye'nin "Türk azınlıkları tehdit edenleri cezalandırın" çağrısına Yunanistan'dan düşmanca yanıt! - Son Dakika
Dünya

Türkiye'nin "Türk azınlıkları tehdit edenleri cezalandırın" çağrısına Yunanistan'dan düşmanca yanıt!

Dışişleri Bakanlığı'nın İskeçe Türk Azınlık Milletvekili Hüseyin Zeybek'in tehdit edilmesi hakkında yaptığı açıklamasına Yunanistan'dan küstahça bir yanıt geldi. Atina yönetimi tarafından Türkiye'ye karşı yapılan suçlamada, Yunanistan'ın içişlerine müdahale edildiği iddia edildi.

17.09.2022 07:41  Güncelleme: 08:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Son zamanlarda Türkiye ve Yunanistan arasındaki tansiyon gün geçtikçe artmaya devam ediyor. Son olarak Dışişleri Bakanlığı'nın İskeçe Türk Azınlık Milletvekili Hüseyin Zeybek'in tehdit edilmesine ilişkin Atina'ya yaptığı çağrı, iki ülke ilişkilerini yeniden gerdi.

"BATI TRAKYA TÜRK AZINLIĞININ YANINDAYIZ"

Dışişleri Bakanlığı'nın resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Tüm tehditlere ve baskılara rağmen, insan hakları ve özgürlük mücadelesinden vazgeçmeyen Batı Trakya Türk Azınlığının arkasındayız. Yunan makamlarının, bu vahim olayı soruşturmasını ve failleri cezalandırmasını bekliyoruz" denilmişti.

TÜRKİYE'YE SUÇLAMA

Bu çağrıya yanıt veren Yunanistan ise Ankara'yı içişlerine karışmaya çalışmakla suçladı. Yunanistan Dışişleri Bakanlığı tarafından şu açıklama yapıldı: "Türkiye, bir kez daha uluslararası davranışın temel kurallarını ihlal ederek başka bir devletin içişlerine müdahale etmeye çalışıyor."

Ayrıca Atina'nın uluslararası hukuka saygı duyduğunu ve uluslararası yükümlülüklerini tam olarak yerine getirdiği de belirtildi.

Türkiye\'nin "Türk azınlıkları tehdit edenleri cezalandırın" çağrısına Yunanistan\'dan düşmanca yanıt!

Son Dakika Dünya Türkiye'nin 'Türk azınlıkları tehdit edenleri cezalandırın' çağrısına Yunanistan'dan düşmanca yanıt! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • Tuna Ture: Eeeee kendi düşen ağlamaz bizde bu şekilde ülkemizdeki Yunan asıllı vatandaşlarla aramızdaki statü bozulursa sorumlusu biz değiliz haberleri olsun yani bizi tehdit ettikleri konulara bak yavvvv yani bu işler karşılıklı Kimse kimseyi tehdit edemez bunu savunan ülkelerse sonuçlarına katlanmak zorundadır 0 0 Yanıtla
  • Miraç YILMAZ: Sizin içinizide dışınızıda altüst edeceğimizi çok iyi biliyorsun. 0 0 Yanıtla

Advertisement