Dünya Basını Kanlı Baskını Böyle Gördü - Son Dakika
Dünya

Dünya Basını Kanlı Baskını Böyle Gördü

Dünya Basını Kanlı Baskını Böyle Gördü

İsrail'in Düzenlediği Kanlı Baskın Dünya Medyasında da Geniş Yankı Buldu.

01.06.2010 10:28

NEW YORK TIMES

"Türkiye tüm diplomatik ilişkileri kesebilir"

"Görevinden dolayı adının açıklanmasını istemeyen bir Türk yetkili, Ankara'nın İsrail'le tüm diplomatik ilişkileri kesebleceğini bildirdi. Yetkili bundan sonraki gelişmelerin İsrail'in atacağı adımlara bağlı olduğunu söyledi. Türkiye acil olarak gözaltına alınanların serbest bırakılmasını ve İsrail'in özür dilemesini istedi. Ancak ikisi de olacak gibi görünmüyor. Ortaya çıkan durum karşısında, her iki ülkenin de yakın müttefiki olan ve her iki tarafı da kırmamaya çalışan Amerika'da zor durumda kaldı."

WALL STREET JOURNAL

"Dünya şokta"

"İsrail komandolarının yardım gemilerine yaptığı baskın bütün dünyada şok yarattı. Ancak en büyük darbeyi bir zamanlar yakın müttefik olan Türkiye ile İsrail ilişkileri gördü. Türk yetkililer ilk anda bütün ilişkileri yerle bir etmemeye özen gösterdiler. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, İsrail'e karşı alınacak önlenmeleri saydıktan sonra, gazetecilerin sorusu üzerine, bu ülke ile ilişkileri kesmeyi düşünmediklerini açıkladı."

WASHINGTON POST

"Açık denizler İsrail'in yalnızlığını derinleştiriyor"

"Kanlı İsrail baskını ABD liderliğindeki Ortadoğu barış çabalarını zora sokarken, İsrail'in yalnızlığını da derinleştirdi. Aynı zamanda İsrail'in bölgedeki en önemli müttefiki Türkiye ile ilişkilerini de yerle bir etme noktasına getirdi. Geceyarısı düzenlenen operasyonun, Gazze'deki İslamcı Hamas yönetimini güçlendireceği de açık."

BBC

"En büyük darbeyi Türkiye-İsrail ilişkileri yiyecek"

"İsrail'in Gazze filosuna yaptığı müdahaledeki ölü sayısının yüksekliği İsrail'i diplomatik olarak zora soktu. Dünyanın her köşesinde bunun neden ve nasıl olduğu soruluyor. Birçok ülke olanları protesto ediyor. Ama belki

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Dünya Basını Kanlı Baskını Böyle Gördü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement