El Freni Çekilmeyen Kamyon Dehşeti - Son Dakika
Dünya

El Freni Çekilmeyen Kamyon Dehşeti

El Freni Çekilmeyen Kamyon Dehşeti

Suriye'nin Telabiyat Kentinde El Freni Çekilmeden Yokuşa Park Edilen Çimento Yüklü Kamyon Dehşet Saçtı

24.01.2011 13:45

Suriye'nin Telabiyat kentinde el freni çekilmeden yokuşa park edilen çimento yüklü kamyon dehşet saçtı. Kamyon arkasında sohbet eden Akçakale nüfusuna kayıtlı 38 yaşındaki Ahmet Toz, ile 33 yaşındaki Mustafa Tekiner'in öldüğü, kazada, 2 Türk kamyon şoförü yaralanırken, Suriye uyruklu oldukları öğrenilen 1 kişi öldü, 3 kişi de yaralandı.

Olay; akşam saatlerinde Akçakale sınır kapısına komşu olan Telabiyat Mıntıka Sınır Kapısında meydana geldi. İddiaya göre, Türkiye'den kamyonla Suriye'ye çimento götüren 38 yaşındaki 10 çocuk babası Ahmet Toz, 33 yaşındaki 3 çocuk babası Mustafa Tekiner, yanlarında bulunan Ahmet Akay (23), Mehmet Akay (35) ile henüz isimleri tespit edilemeyen 4 Suriye uyruklu kamyon sürücüleriyle birlikte gümrük kapısında sohbet ettikleri sırada yokuşa park edilen ve el freni çekilmeyen kamyon faciaya neden oldu.

Plakası ve sürücüsü tespit edilmeyen kamyon, yokuştan kayarak, ayakta sohbet eden 8 kişinin arasına dalıp 3 kişiyi altına alarak sürükledi. Kamyon daha sonra kaldırıma çarparak durdu. Çevredekiler, kamyonetin altında kalan Ahmet Toz, Mustafa Tekiner ile Suriye uyruklu olan ve henüz isimi tespit edilemeyen kişinin yardımına koştu. Ancak kamyonetin altında kalan 3 kişi olay yerinde ezilerek yaşamını yitirdi.

Kazada yaralanan Ahmet Akay, Mehmet Akay, ile 3 Suriyeli vatandaş özel araçlarla Telabiyat Hastanesine kaldırıldı. Olayı duyulmasının ardından yapılan cenaze işlemlerinden sonra 2 Türk şoförünün cenazeleri sabah erken saatlerinde Akçakale sınır kapısından Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna getirildi.

Cumhuriyet Savcısı tarafından yapılan otopsinin ardından Ahmet Toz'un cenazesi Akçakale ilçesine bağlı Dibek Köyüne, Mustafa Tekiner'in cenazesi ise Akkuş Köyüne defin edilmek üzere ailelerine teslim edildi. Olayla ilgili olarak soruşturma sürüyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya El Freni Çekilmeyen Kamyon Dehşeti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement