Enver Yücel'e 'Global Eğitime Katkı' Ödülü - Son Dakika
Dünya

Enver Yücel'e 'Global Eğitime Katkı' Ödülü

Enver Yücel\'e \'Global Eğitime Katkı\' Ödülü

Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları (BUEK) Başkanı Enver Yücel, Roma'da düzenlenen 5'inci Dünya Eğitim Bilimleri Konferansı kapsamında 'Global Eğitime Katkı' ödülüne layık görüldü.

06.02.2013 17:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları (BUEK) Başkanı Enver Yücel, Roma'da düzenlenen 5'inci Dünya Eğitim Bilimleri Konferansı kapsamında 'Global Eğitime Katkı' ödülüne layık görüldü. Yücel, Roma'da da bir üniversite kuracaklarını ve bunun için gerekli izinleri aldıklarını söyledi.

Yakın Doğu, Bahçeşehir, Kocaeli, Ankara, Barselona ve John Hopkins üniversiteleri ile Kıbrıs Eğitim Bilimleri Derneği işbirliğinde Dünya Eğitim Bilimleri Konferansı, bu yıl İtalya'nın başkenti Roma'da, 5-8 Şubat tarihleri arasında düzenlendi. Kentin köklü üniversitelerinden La Sapienza'nın Ekonomi Fakültesi'nde gerçekleştirilen ve 68 ülkeden eğitimcinin katıldığı konferansın ana temasını 'Yaşam Boyu Öğrenme' başlığı oluştururken, çoğunluğu Türkiye ve KKTC'den olmak üzere, 1000'e yakın araştırmacı, uzman, yönetici, eğitim görevlisi ve öğrenci, bilim, eğitim ve öğretim alanındaki beceri ve deneyimlerini paylaştı.

EKONOMİK KRİZ OLSA DA EĞİTİMDEN HİÇ KESMEDİK

Konferansın ikinci gününde global eğitime sağladığı katkıdan dolayı ödül verilen BUEK Başkanı Enver Yücel, Avrupa'yı saran ekonomik krize rağmen yapılan bu organizasyonun önemine değinerek, şöyle dedi:

"Türkiye de ekonomik krizlere çok alışkın bir ülke. Ama hiçbir zaman eğitimden kesmedik. Bilakis eğitime daha çok yatırım yaptık. Onun için bir ekonomi fakültesinde önerim; Avrupa'daki ekonomik krizde de eğitimden kesilmemesidir. Çünkü ekonomik krizin çözümü de eğitim kanalıyla mümkündür."

Ödülünü Türkiye'nin Vatikan Büyükelçisi Prof. Kenan Gürsoy'dan alan Yücel, global eğitimin öneminin altını çizerek, "Dünya vatandaşlığı müfredatını yapmalıyız. Bunun aksini yapan bir anlayış olursa ülkesini de insanlarını da dünyaya kapatmış olur" dedi.

BAHÇEŞEHİR, ROMA'DA KAMPUS AÇIYOR

Törenin ardından DHA muhabirinin sorularını yanıtlayan Enver Yücel, ödülün önemi ve gelecekteki hedeflerini anlattı. Bahçeşehir Üniversitesi olarak 3'üncü nesil kavramını dünyada yaymaya çalıştıklarını anlatan Yücel, bunu şöyle açıkladı:

"Yani sadece sınıflar ve amfilerde eğitim-öğretimi sonlandırmak değil, dünyanın çeşitli noktalarında öğrencilerimiz aynı zamanda gezip, oradaki tecrübeleri edinsinler istiyoruz. Onun için de çeşitli yerlerde merkezler ve kampuslar açıyoruz. İlkini Berlin'de açtık. Şimdi Roma'da açıyoruz. Özellikle Roma dizayn ve tasarım anlamında çok önemli. Biz öğrencilerimiz en az bir dönem Roma'da yaşasın istiyoruz. Şu an görüştüğümüz bir üniversiteyle, Bahçeşehir Üniversitesi'nin bir merkezini burada açıyoruz. Burada özellikle tasarım, iletişim, ekonomi ve işletmecilik anlamında bölümlerimiz olsun istiyoruz. Türkiye'den gelen öğretim üyeleri ve Roma'nın diğer üniversitelerinden gelecek öğretim üyeleriyle bir kampus oluşturmaya çalışıyoruz."

Başka ülkelerde de kampuslarının olacağını belirten Yücel, Tunus'ta da, "Türkiye ile ilişkilere ilişkin bir enstitü kurma girişimimiz var. Biz dünyaya açılan bir üniversiteyiz" dedi.

ROMA'DA TÜRK DİLİ BÖLÜMÜ

Roma İmparatorluğu'na başkentlik yapmış iki şehir olan Roma-İstanbul arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi için burada hayata geçirilecek olan kampusun bir enstitü gibi çalışacağını da aktaran Yücel, aynı zamanda La Sapienza Üniversitesi'nde Türk Dili ve Edebiyatı bölümü açılması konusunda da girişimlerde bulunduklarını anlattı. Yücel, "Şu an yetkililerle görüşmelerimiz sürüyor. Eğer çalışmaları tamamlayabilirsek, gelecek eğitim-öğretim döneminde öğrenci alımına başlayacağız" dedi.

Yücel, üniversite olarak Türkiye-Vatikan ilişkilerine yönelik bir birim oluşturmuş olduklarını da hatırlattı.

"TÜRKİYE DE ARTIK GLOBAL EĞİTİMDE VAR"

Ödülü BUEK adına aldığını belirten Yücel, "Bu ödül benim için önemli bir motivasyon aracı olacaktır. Günümüzde artık birlikte yaşam kültürünü egemen kılacak faaliyetler içerisinde olmalıyız. Bu ödül, Türkiye için çok önemlidir. Artık dünyada Türkiye olarak diyoruz ki, biz de global eğitimle ilgili faaliyetleri yapabiliriz ve yapıyoruz. Eğitim Girişimcileri Birliği'ni zaten 2 yıl önce kurmuştum. Şimdi Dünya Eğitim Fakülteleri Birliği'ni oluşturmaya çalışıyoruz. Dünya vatandaşlığı müfredatı ve programını yapalım, ekonomik krizin çözümünü eğitimde arayalım istiyorum. Eğitimde artık belli bir bilgi aktarımının değil, girişimcilik, yenilikçilik anlayışına da önem veren bir yapı ve müfredatı yapalım istiyorum" diyerek sözlerini sürdürdü.

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Enver Yücel'e 'Global Eğitime Katkı' Ödülü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement