ABD'de Terör Destekçilerine Yapılan Müdahaleyle İlgili 2 Türk Gözaltına Alındı - Son Dakika
Dünya
BBC

ABD'de Terör Destekçilerine Yapılan Müdahaleyle İlgili 2 Türk Gözaltına Alındı

Washington'daki Türk Büyükelçiliği konutunun önünde cumhurbaşkanlığı korumalarının, terör destekçilerine müdahalesinde yaşanan olaylarla ilgili olarak ABD'de yaşayan iki Türk vatandaşı gözaltına alındı.

15.06.2017 00:31  Güncelleme: 01:06

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ziyareti sırasında Washington'daki Türk Büyükelçiliği konutunun önünde cumhurbaşkanlığı korumalarının, terör destekçilerine müdahalesinde yaşanan olaylarla ilgili olarak ABD'de yaşayan iki Türk vatandaşı gözaltına alındı.

Polis, New Jersey'de yaşayan Eyüp Yıldırım ve Virginia'da ikamet eden Sinan Narin'e saldırı suçlaması yöneltileceğini bildirdi.

TERÖR SLOGANLARI "BARIŞÇIL PROTESTO" OLARAK TANIMLANDI

Erdoğan'ın geçen ayki ziyareti sırasında terör sloganları atan göstericilere müdahale edilen olayı polis, "barışçıl protestoculara vahşi bir saldırı" diye tanımlamıştı. Olay sırasında Erdoğan park halindeki bir araçtaydı ve olaylara tanık oldu.

New York Times'ın haberine göre Yıldırım ve Narin, saldırgan PKK'lılara tepki gösteren grupta yer almıştı.

KORUMALARLA RESMİ BAĞLANTILARI OLMADIĞI BELİRLENDİ

Gazete, Yıldırım ve Narin'in Erdoğan'a destek için Washington'a gittiklerini, güvenlik görevlileriyle resmi bir bağlantıları olup olmadığının bilinmediğini aktardı.

Olaylarda, dokuzu hastaneye kaldırılan 11 kişi yaralanmıştı. ABD Türkiye'ye resmi şikayette bulunmuş ve Türk güvenlik görevlilerinin kavgaya karıştıklarını ileri sürmüştü.

Türk Büyükelçiliği ise, protestocuların Erdoğan'ı desteklemeye gelenleri provoke ettiğini ve grubun kendilerini savunmak için karşılık verdiklerin söylemişti.

ABD\'de Terör Destekçilerine Yapılan Müdahaleyle İlgili 2 Türk Gözaltına Alındı
Kaynak: BBC

Son Dakika Dünya ABD'de Terör Destekçilerine Yapılan Müdahaleyle İlgili 2 Türk Gözaltına Alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

BBC

Advertisement