Ermenistan'dan Türkiye'ye mesaj: En üst düzeyde diyaloğa hazırız - Son Dakika
Dünya

Ermenistan'dan Türkiye'ye mesaj: En üst düzeyde diyaloğa hazırız

Ermenistan\'dan Türkiye\'ye mesaj: En üst düzeyde diyaloğa hazırız

Türkiye'ye yönelik boykot tehditlerinden bir süre önce vazgeçen Ermenistan'dan olumlu mesajlar gelmeye devam ediyor. Başbakan Nikol Paşinyan'ın Sözcüsü Mane Gevorgyan, Türkiye ile en üst düzeyde diyaloğa hazır olduklarını söyleyerek, "Bölgesel ulaşım ve bağlantı yollarının açılması ve uzun vadeli barış ile istikrar için bu görüşme gerekli" sözlerine yer verdi. Ilımlı mesajların Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyaretindeki barış ve iş birliği sözleri sonrasında gelmesi dikkat çekti.

21.09.2021 12:07  Güncelleme: 13:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın New York ziyareti öncesi, Kafkasya'da barış, iş birliği ve istikrarla ilgili sözlerinden sonra Ermenistan'dan olumlu sinyaller gelmeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ın, ilişkilerin normalleştirilmesi açıklamasının ardından, bu defa Paşinyan'ın basın sözcüsü Mane Gevorgyan, konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

"EN ÜST DÜZEYDE DİYALOĞA HAZIRIZ"

TRT Haber'in haberine göre, Türkiye ve Ermenistan arasında henüz herhangi bir temas bulunmadığına dikkat çeken Gevorgyan, Erivan'ın Türkiye ile en üst düzeyde diyaloga hazır olduğunu ifade etti.

"ERMENİSTAN ÜST DÜZEY TOPLANTILARA HAZIR"

Bölgeyi birbirine bağlayan ve düşmanlığı sona erdiren iletişim hatlarındaki engelleri kaldırmanın seçenekler arasında olduğunu kaydeden sözcü, "Etkili çalışma durumunda Ermenistan üst düzey toplantılara hazır olacaktır" dedi. Gevorgyan, bölgesel ulaşım ve bağlantı yollarının açılmasının uzun vadeli barış ve istikrarın tesisi için de gerekli olduğunu da belirtti.

TÜRKİYE'Yİ TEHDİT EDİYORDU

Paşinyan geçtiğimiz aylarda Türkiye'yi Azerbaycan'a destek olmakla suçlarken, Türkiye'ye yaptırım ve boykot uygulama kararı aldıklarını açıklamıştı.

Son Dakika Dünya Ermenistan'dan Türkiye'ye mesaj: En üst düzeyde diyaloğa hazırız - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement