'Irak'ın İşgali Saçmalıktı' - Son Dakika
Dünya

'Irak'ın İşgali Saçmalıktı'

 \'Irak\'ın İşgali Saçmalıktı\'

BM'nin eski silah denetçisi Hans Blix, ABD ve İngiltere’yi, 2003 yılında Irak’ı boş yere işgal etmekle suçladı.

28.07.2010 12:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Birleşmiş Milletler’in (BM) eski silah denetçisi Hans Blix, İngiltere’nin eski Başbakanı Tony Blair’in Irak işgalini başlatmak için öne sürdüğü gerekçeleri inceleyen Chilcot Soruşturma Komisyonu’na verdiği ifadede, ABD ve İngiltere’yi, 2003 yılında Irak’ı boş yere işgal etmekle suçladı.

Irak işgalini başlatmak için öne sürdüğü gerekçeleri inceleyen Chilcot Soruşturma Komisyonu’na tanık sıfatıyla konuşan Blix, müttefik kuvvetlerin Irak’a saldırmasından önce, dönemin İngiltere Başbakanı Tony Blair ve ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice’ı, bölgede kitle imha silahı bulunduğu iddialarının inandırıcı olmadığı konusunda bilgilendirdiğini; buna rağmen işgalin gerçekleştirildiğini söyledi.

Eski silah denetçisi Blix, “ABD’nin 2003’te Irak’ı işgal etme nedenleri saçmalıktı” dedi.

İsveçli diplomat Blix, yine o dönemde, Irak’taki kitle imha silahı aramalarına devam talebinde bulunduğunu; ancak “askerî takvim”in, buna izin vermediğinin altını çizdi.

ABD ve İngiltere, Irak’ı, kitle imha silahı ürettiği gerekçesiyle işgal etmiş ve Saddam rejimini devirmişti. Ancak Irak’ta bugüne dek hiçbir kitle imha silahına rastlanamadı.

ALPASLAN DÜVEN –LONDRA- DHA

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya 'Irak'ın İşgali Saçmalıktı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement