Irak'ta düğün salonunda çıkan yangında 114 kişi hayatını kaybetti - Son Dakika
Dünya

Irak'ta düğün salonunda çıkan yangında 114 kişi hayatını kaybetti

Irak\'ta düğün salonunda çıkan yangında 114 kişi hayatını kaybetti

Irak'ın Ninova vilayetine bağlı El Hamdaniye kasabasında bulunan bir düğün salonunda çıkan yangında 114 kişi hayatını kaybetti, 200'den fazla kişi ise yaralandı. Yangın, Musul'un 35 kilometre güneydoğusundaki El Heysem Düğün Salonu'nda meydana geldi. Sivil savunma mensupları ve güvenlik güçleri yangın bölgesinde çalışmalarını sürdürüyor.

27.09.2023 13:10

1. Irak'ın Ninova vilayetinde bir düğün salonunda çıkan yangından çeşitli görüntüler

2. Düğün salonunda çıkan yangında yaralanıp hastanede tedavi gören kişilerin çeşitli görüntüleri

Irak'ın kuzeyindeki Ninova vilayetinin Valisi Necm el Cuburi Çarşamba günü gazetecilere yaptığı açıklamada, El Hamdaniye kasabasında bulunan büyük bir düğün salonunda çıkan yangında 114 kişinin hayatını kaybettiğini ve 200'den fazla kişinin yaralandığını söyledi.

Resmi Irak Haber Ajansı INA'nın Irak Sivil Savunma Kurumu'na dayandırdığı habere göre, yangın Salı gecesi eyaletin başkenti Musul'un 35 kilometre güneydoğusunda yer alan El Hamdaniye kasabasındaki El Heysem Düğün Salonu'nda çıktı.

Haberde, ilk bulgulara göre düğün sırasında atılan havai fişeklerin yangına neden olmuş olabileceği kaydedildi.

Haberde ayrıca, binanın oldukça yanıcı maddelerle kaplı olduğu ve bunun da yangını hızlandırarak binanın bir kısmının çökmesine yol açtığı ve olayla ilgili soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Irak Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Seyf el-Bedir, durumun kontrol altında olduğunu ve bakanlığın olayı yakından takip ettiğini söyledi.

Xinhua Haber Ajansı muhabirleri Bağdat'tan bildiriyor. (XHTV)

Kaynak: Xinhua

Son Dakika Dünya Irak'ta düğün salonunda çıkan yangında 114 kişi hayatını kaybetti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement