İran ve Umman Hürmüz Boğazı İçin Görüşmelere Başladı - Son Dakika
Son Dakika Logo

İran ve Umman Hürmüz Boğazı İçin Görüşmelere Başladı

İran ve Umman Hürmüz Boğazı İçin Görüşmelere Başladı
27.05.2026 13:20

İran, Umman ile Hürmüz Boğazı'ndaki deniz trafiği için yeni bir mekanizma üzerinde müzakere ediyor.

İRAN Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Başkan Yardımcısı Ali Bakıri, "Umman ile Hürmüz Boğazı'nın deniz trafiğine ilişkin yeni bir mekanizma üzerinde görüşmeler yürütüyoruz" dedi.

İran basını, Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Başkan Yardımcısı Ali Bakıri'nin Rusya'nın başkenti Moskova'da düzenlenen 14'üncü Uluslararası Üst Düzey Güvenlik Yetkilileri Konferansı'na katıldığını duyurdu. Bakıri, burada yaptığı açıklamada, ABD ile Hürmüz Boğazı konusunda henüz bir anlaşmaya varılmadığını söyleyerek, "Komşu kıyı ülkeleri olan İran ile Umman, Hürmüz Boğazı'ndan geçiş için yeni bir mekanizma belirlemek üzere müzakere ediyor. Hürmüz Boğazı'ndan geçiş koşulları ve düzenlemeleri, İran'a karşı savaş başlamadan önceki döneme kıyasla farklı olacak" ifadelerini kullandı.

ABD ile dolaylı görüşmelerin devam ettiğini ve İran'ın zenginleştirilmiş uranyum rezervlerinin geleceği konusunun müzakerelerin gündeminde olmadığını belirten Bakıri, "Tüm konularda bir anlaşmaya varana kadar, hiçbir konuda anlaşmaya varmadığımıza inanıyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya İran ve Umman Hürmüz Boğazı İçin Görüşmelere Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement