İsrail Hamas Saldırılarına Sert Cevap Verdi - Son Dakika
Dünya

İsrail Hamas Saldırılarına Sert Cevap Verdi

Hamas İsrail'e 50 roket fırlattı.

11.11.2012 13:02

Hamas İsrail'e 50 roket fırlattı. İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak "İsrail Savunma Kuvvetleri saldırıya karşılık vermiştir, vermeye devam edecektir" derken Hamas sözcüsü Fawzi Barhoum ise "Direniş, ihlalleri engellemek için devam edecek" dedi.

Hamas'a bağlı kuvvetler son 24 saat içinde Gazze şeridinden İsrail'e 50'den fazla roket ve havan topu attılar. Bunun üzerine harekete geçen İsrail Hava Kuvvetleri Filistin'e ait silah imalathaneleri ve roket mevzilerini vurdu. Filistinliler tarafından yapılan açıklamaya göre İsrail'in Gazze'ye gerçekleştirdiği hava harekatında 1 Filistinli ölürken 7 Filistinli de yaralandı. Atılan roketler İsrail'in güneyinde hareketlilik yaşanmasına yol açtı. Şarapnel parçalarından hafif şekilde yaralanan İsrailli vatandaşlar Sonorka ve Brazilai Hastanelerinde tedavi altına alındı.

Cumartesi gece yarısı yapılan iki hava saldırısından sonra açıklama yapan İsrail Kuvvetleri'ne bağlı merciler, İsrailli sivillere veya askerlere yönelik hiçbir eyleme tölerans göstermeyeceklerini ve İsrail Devleti'ni tehdit eden her türlü terörist eyleme karşılık vermeye devam edeceklerini söyledi. Filistin haber ajansı Ma'an'ın raporuna göre gece yarısı yapılan bombardımanda 1 Filistinli öldü, 7 Filistinli de yaralandı.

Cumartesi gününden itibaren Filistin roketleri Ashkalon, Ashdod ve Gan Yaune'de hava saldırısı sirenlerini harekete geçirdi. Gazze'den ateşlenen en az 8 uzun menzilli roket, İsrail hava savunma kalkanını aşarak Ashkelon, Ashdod ve Sderot'a düştü. İsrail'in "demirkubbe" olarak isimlendirdiği anti-roket hava savunma sistemi, Ashdod'u hedef alan 1 roketi imha ederken diğer roketler şehrin kuzey bölgelerini vurdu ve birçok yaralanma ve yıkıma yol açtı.

PATLAMALAR KİLOMETRELERCE ÖTEDEN DUYULDU

Hamas militanlarının Cumartesi günü sınırın İsrail tarafında rutin devriye gezen İsrail Savunma Kuvvetleri'ne ait jipe tanksavar roketiyle saldırmasıyla 4 İsrail askeri yaralanmıştı. 1 askerin kafasına ağır darbe aldığı, 1 askerin orta derecede ve diğer 2 askerin ise hafif şekilde yaralandığı hadiseden sonra askerler Soroka Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırılmıştı.

Hadiselerin akabinde roketin ateşlendiği bölgeyi çembere alan İsrail tankları Gazze'de belirlenen hedefleri vurdu. Filistinli kaynaklardan alınan bilgilere göre 4 Filistinli hayatını kaybederken 25 kişi de yaralandı. İsrailli makamlar, tanksavar saldırısının arkasındaki ismin "İslami Cihad" olduğunu düşünüyor.

İSRAİL: "SINIRDA GERİLİMİ TIRMANDIRACAK HİÇBİR SALDIRIYI KABUL ETMEYECEĞİZ"

Saldırının ardından İsrailli yüksek makamlar bu sabah bir araya geldi. Yapılan üst düzey toplantıdan sonra durumu değerlendiren İsrail Genelkurmay Başkanı Benny Gantz, "Bu son günlerde sınır boyunca gerçekleştirilen ikinci büyük hadise" dedi. Savunma Bakanı Ehud Barak daha sert ifadelerde bulunarak, "İsrail Savunma Kuvvetleri saldırıya karşılık vermiştir, misliyle karşılık vermeye devam edecektir. Sınırda gerilimi tırmandıracak hiçbir saldırıyı kabul etmeyeceğiz' dedi."

Sivil Savunma Bakanı Avi Dichter İsrail'in Gazze'deki askeri caydırıcılığını yeniden gözden geçirmesi gerektiğini şu cümlelerle dile getirdi: "Bu anlamsız ve kabul edilemez bir durum. İsrail, Gazze'den gelen günlük terörist saldırıları kabul edemez."

HAMAS: "SALDIRILARIMIZ DEVAM EDECEK"

Hamas sözcüsü Fawzi Barhoum olaydan İsrail'i sorumlu tuttu. Barhoum, "İşgalde sivillerin hedef alınması sessiz kalınamayacak kadar büyük bir hadise. Direniş, ihlalleri engellemek için devam edecektir" dedi.

İsrail tarafından yapılan açılamada, Filistinli direnişçilerin Khan Youni şehrine de saldırdığı ve bu saldırıda İsrail Hava Kuvvetlerine bağlı 4 askerin yaralandığı belirtildi. - KUDÜS

İsrail Hamas Saldırılarına Sert Cevap Verdi
Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya İsrail Hamas Saldırılarına Sert Cevap Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement