İşte O Anlar - Son Dakika
Dünya

İşte O Anlar

İşte O Anlar

İşte Tunuslu Askerlerin Silahlarını Kullandıkları Anlar...

21.01.2011 00:31

Tunus'ta öfke, ülkeden kaçan devrik lider Zeynel Abidin Bin Ali'den sonra, partisi Anayasal Birlik Partisi'ne (RCD) yöneldi. RCD'nin başkent Tunus'un en işlek caddesinde bulunan modern binası, bugün öfkeli kalabalığın hedefi oldu.

Parti binasını basmak isteyen kalabalığı durdurmakta zorlanan askerler, havaya uyarı ateşi açmak zorunda kaldı. Kalabalık uyarı ateşinin ardından dağılır gibi olsa da yeniden bir araya gelerek gösterilerini sürdürdü.

Tunus ordusuna bağlı askerler, Protestocuların parti binasına girişine izin vermedi. Öfkeli kalabalıktan birkaç kişi, binanın bulunduğu alana girerek, parti tabelalarını ipler yardımıyla yerinden söktü. Sökülen parçaları dışarı çıkaran kalabalık, sevinç gösterilerinde bulundu.

Protesto gösterileri nedeniyle cadde trafiğe kapatıldı. Protestocuların amaçlarına ulaşması ve dağılmaya başlamasının ardından trafik açıldı. Araçlarıyla parti binasının önüne gelen Tunuslular da korna çalarak protestoculara destek verdi. Çoğunluğu gençlerden oluşan ve sol parti ve sendikalara üye olan kalabalık, akşam saatlerinde yeniden toplanarak yürüyüşe geçti. Devrim marşları söyleyen kalabalığa yaşlı Tunuslular da destek verdi. Şarkılar söyleyen ve Bin Ali'nin ipe çekilmiş kuklasını taşıyan kalabalık, bölgede önlem alan askerlere sevgi gösterilerinde bulundu. Sokağa çıkma yasağının başlamasına bir saat kala Tunuslular evlerine çekildi. Gösterilerin yarın da sürmesi bekleniyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya İşte O Anlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement