Japonya'daki 7.6'lık deprem anından ilk görüntüler geldi - Son Dakika
Dünya

Japonya'daki 7.6'lık deprem anından ilk görüntüler geldi

Japonya'nın batısındaki İşikawa eyaleti kıyısında 5.7 ve 7.6 büyüklüğünde depremler meydana geldi. Bölgede tsunami uyarısı verilirken deprem anına ait ilk görüntüler de gelmeye başladı. Gelen görüntülerde insanların sakinliği ve sarsıntı anında binaların sağlamlığı dikkat çekti.

01.01.2024 11:24  Güncelleme: 11:53

Japonya'nın batısındaki İşikawa eyaleti kıyısında sırayla 5,7 ve 7,6 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Tsunami uyarısı verilirken deprem anına ait ilk görüntülerde insanların sakinliği ve sarsıntı anında binaların sağlamlığı gözler önüne serildi.

ART ARDA SALLANDILAR

Japonya Meteoroloji Ajansı açıklamasına (JMA) göre, İşikawa'nın Noto Yarımadasında 5,7 ve 7,6 büyüklüğünde depremler oldu. Yarımadanın kıyısında yerel saatle 16.06'da 10 kilometre derinlikte 5,7 ve 16.10'da da sığ derinlikte 7,6 büyüklüğünde depremler oluştu.

Japonya'daki 7.4'lük deprem anından ilk görüntüler geldi

TSUNAMİ UYARISI VERİLDİ

Depremlerin ardından bölge genelinde tsunami uyarısı yapıldı. Buna göre bölge sahiline yerel saatle 17.00 öncesinde 3 ila 5 metre arası yükseklikte dalgaların ulaşabileceği tahmininde bulunuldu. Sarsıntı İşikawa genelinde, yakındaki Fukui ve Niigata dahil çevre eyaletler ile başkent Tokyo ve çevresinde hissedildi.

CAN KAYBI YA DA YARALI YOK

Japonya Başbakanı Fumiyo Kişida, ilk açıklamasında "Hasar tespit çalışması sürüyor. Depremde herhangi bir can kaybı ya da yaralı yok. Nükleer santrallerde de herhangi bir arıza yok" dedi.

DEPREM ANINDAN İLK GÖRÜNTÜLER

Öte yandan deprem anına ait ilk görüntüler servis edildi. Videoda, kuvvetli depreme rağmen insanların sakinliği ve binaların sağlamlığı dikkat çekiyor.

Japonya\'daki 7.6\'lık deprem anından ilk görüntüler geldi

Son Dakika Dünya Japonya'daki 7.6'lık deprem anından ilk görüntüler geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (6)

  • Beşiktaş 1903: Bizde olsa hepsi yıkılırdı. Yaşadı ülkemiz zaten maalesef 226 10 Yanıtla
  • Bekir Erdem: Elektrik bırakın kesilmeyi gidip gelmesi bile yok. Adamlar gerçekten depremle yaşamayı öğrenmiş. 142 3 Yanıtla
  • Eski Tüfek.: Japonlar gerçekten çok cahil insanlar ,imar affını dahi bilmiyorlar ,cehalet böyle birşey işte... 105 15 Yanıtla
  • Alparslan Ertugrul: Bizim insanımız saf olduğu için herkese inanıyorlar, oyuzden yaşama hakkını elinden alıyorlar. 103 6 Yanıtla
  • mert çelik: bina farkı ortada bunun üzerine konusulacak sey yok 70 0 Yanıtla
  • Haci Baba: Bizde ki namus yoksunu müteahhitlere bak(bence hepsi iş konusunda namus yoksunu),birde elinkine bak. 63 5 Yanıtla

Advertisement