Kosovalı Genç Türkologlar, Yunus Emre'de Eğitim Görecek - Son Dakika
Dünya

Kosovalı Genç Türkologlar, Yunus Emre'de Eğitim Görecek

Kosovalı Genç Türkologlar, Yunus Emre\'de Eğitim Görecek

Kosova'da merkezleri bulunan ve geçen Ağustos ayında Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu tarafından açılan Yunus Emre Türk Kültür Merkezleri, faaliyetlerini aralıksız sürdürmeye devam ediyor.

06.12.2011 17:31

Kosova'da merkezleri bulunan ve geçen Ağustos ayında Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu tarafından açılan Yunus Emre Türk Kültür Merkezleri, faaliyetlerini aralıksız sürdürmeye devam ediyor.

Eğitim ağırlık faaliyetleri kapsamında Yunus Emre Türk Kültür Merkezi, 16 Kosovalı genç Türkolog'u 'Yabancılara Türkçe Öğretimi Programı' kapsamında, 2 haftalık eğitim semineri için Türkiye'ye gönderdi. Merkezi Ankara'da bulunan Yunus Emre Türk Kültür Enstitüsü'nde yabancılara Türkçe öğretimi üzerinde deneyimli eğitimciler tarafından seminer görecek olan genç Türkolog'lar, eğitim semineri kapsamında Türkiye'nin değişik illerini gezerek Türk kültürünü tanıma imkânı da bulacak. Kosova'nın değişik bölgelerinden Türkolog'ların katıldığı 2 haftalık eğitim semineri sonucunda, yapılacak ders uygulamaları çerçevesinde gösterecekleri başarılara göre sertifika almayı hak edecekleri belirtildi. Semineri başarıyla tamamlayan ve sertifika almayı hak eden genç Kosovalı Türkologların aldıkları sertifikalarla Kosova'daki Yunus Emre Türk Kültür Merkezlerinde deneyimli eleman statüsüne erişecekleri belirtildi.

Yunus Emre Türk Kültür Merkezi Priştine Müdürü İsmet Biner, okutman olarak görev yapacak olan kişilerin Türkiye'de üst seviyede seminer göreceklerini söyledi. Kosova'da çok sayıda Türkolog'un olmasından dolayı ayrı bir seminer düzenlendiğini ifade eden Biner, 2 haftalık seminer kapsamında Ankara Üniversitesi TÖMER'in desteğiyle olacağını söyledi. "Buradaki maksadımız Türkoloji'ye önem vermek ve Türkoloji'de okuyanlar ve mezun olanlara önemli bir istihdam kapısının olduğunu göstermektir" diyen Biner, Türkiye'de seminer görecek olan ve başarı sağlayan genç Türkologları Kosova dışında, Brüksel veya Ortadoğu'daki Yunus Emre Türk Kültür Merkezleri'ne öğretmen olarak gönderebileceklerini söyledi. Eğitim görmek için Türkiye'ye giden Türkolog İsa Sulçevsi, 2 hafta boyunca görecekleri eğitim kapsamında yabancılara Türkçe eğitim nasıl görecekleri konusunda seminerler ve teorik dersler alacaklarını söyledi. Eğitim semineri için Türkiye'ye göndermelerinden dolayı Türkiye Cumhuriyeti'ne ve Yunus Emre Türk Kültür Merkezleri'ne teşekkür eden Fikret Morina'da, seminer sonucu alacakları uluslar arası sertifikaların kendileri için çok önemli olduğunu söyledi. Türkiye'de Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'nü tamamlayan Meryem Krüezi de, 2 hafta boyunca hem eğitim semineri göreceklerini hem de Türkiye'de olan arkadaşlarıyla tekrar bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Yunus Emre Türk Kültür Merkezi Eğitim Koordinatörü Yasin Öztürk ise, Yunus Emre Türk Kültür Enstitüsü bünyesinde Kosova vatandaşı olan genç Türkologların, Yunus Emre Eğitim Merkezinde yabancılara yönelik seminer görmeleri için Türkiye'ye gönderdiklerini söyledi. "Seminer sonrası gösterecekleri başarı oranında yeterli bulunurlarsa sertifika almayı hak kazanacaklar" diyen Öztürk, "Kosova'ya dönüşlerinde yabancılara Türkçe öğretimi alanında biraz daha uzmanlaşacaklar ve bu konuda kendilerine doğacak olan iş imkânlarını daha etkili bir şeklide kullanacaklar" diye konuştu. Türkiye'de eğitim semineri görecek olan öğrencileri Yunus Emre Türk Kültür Merkezi temsilcileri yanı sıra aileleri de uğurladı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Kosovalı Genç Türkologlar, Yunus Emre'de Eğitim Görecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement