NATO'nun Kafkaslar Temsilcisi Appathuraı'nin Gürcistan Temasları - Son Dakika
Dünya

NATO'nun Kafkaslar Temsilcisi Appathuraı'nin Gürcistan Temasları

NATO\'nun Kafkaslar Temsilcisi Appathuraı\'nin Gürcistan Temasları

NATO'nun Kafkaslar ve Orta Asya özel temsilcisi James Appathurai, Ermenistan ile Azerbaycan arasındaki sınır çatışmaların endişe verici boyuta ulaştığını söyledi.

12.06.2012 00:30

NATO'nun Kafkaslar ve Orta Asya özel temsilcisi James Appathurai, Ermenistan ile Azerbaycan arasındaki sınır çatışmaların endişe verici boyuta ulaştığını söyledi.

Gürcistan'da bu yıl 5'incisi düzenlenen 'NATO Haftası' konferansları çerçevesinde başkent Tiflis'te bulunan NATO'nun Kafkaslar ve Orta Asya özel temsilcisi James Appathurai, Gürcistan Dışişleri Bakanı Grigol Vashadze ve Başbakan Yardımcısı Giorgi Bramidze ile bir araya geldi. Appathurai, Dışişleri Bakanı Grigol Vashadze ile olan görüşmede, Chicago zirvesinde Gürcistan'ın da aralarında bulunduğu 'aday ülke' olarak adlandırılan dört ülke arasında yer almasının önemli olduğunun altını çizdi. Gürcistan'ın uluslararası güvenlik alanında ve Afganistan'daki NATO operasyonlarında üstlendiği rolden dolayı memnun olduğunu belirten Appathurai, önemli bir katılımcı olarak nitelendirdiği Gürcistan'ın uluslararası terörizmle mücadelede önemli bir katkı sunduğunu ifade etti.

Görüşme sonrası açıklamalarda bulunan özel temsilci Appathurai, Azerbaycan ile Ermenistan arasında uzun yıllardır çözülemeyen Dağlık Karabağ sorunu hakkında görüş bildirdi. Azerbaycan ve Ermenistan sınırında, hafta başından bu yana devam eden çatışmalarla gerilimin tırmandığını belirten Appathurai, "Son haftalarda, Ermenistan ve Azerbaycan arasındaki çatışmalar önemli ölçüde tırmandı. Gelişmeleri yakında izliyoruz ve bu durum endişelenmemize neden oluyor" dedi.

Appathurai, NATO'nun Dağlık Karabağ ihtilafının çözümüne dahil olmadığını belirterek, Karabağ sorunu için barışçıl bir çözüm bulmayı hedefleyen AGİT Minsk Grubu'nu desteklediklerini ifade etti.

Appathurai'nin Başbakan Yardımcısı Giorgi Bramidze ile olan görüşmesinde ise, ülkede yaklaşan parlamento ve cumhurbaşkanlığı seçimleri hakkında görüş bildirdiği öğrenildi.

Gürcistan'ın NATO bünyesinde önemli görevler üstlendiğini ifade eden Appathurai, Gürcistan'ın Afganistan'a ilk olarak birlik gönderdiği 2009'dan bu yana hayatını kaybeden 16 Gürcü askerinin ölümünden dolayı üzüntüsünü dile getirdi. - TİFLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya NATO'nun Kafkaslar Temsilcisi Appathuraı'nin Gürcistan Temasları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement