Prizren'de Aşık Çelebi Paneli Düzenlendi - Son Dakika
Dünya

Prizren'de Aşık Çelebi Paneli Düzenlendi

Prizren\'de Aşık Çelebi Paneli Düzenlendi

Kosova'da bu yıl 9'uncusu düzenlenmekte olan 'Uluslar arası Sanatla Uyanmak Şöleni" etkinlikleri devam ediyor.

11.05.2011 05:40

Kosova'da bu yıl 9'uncusu düzenlenmekte olan 'Uluslar arası Sanatla Uyanmak Şöleni" etkinlikleri devam ediyor.

Etkinlikler çerçevesinde Kosova asıllı olan Türk Edebiyatının önemli yazarlarından Aşık Çelebi, doğduğu şehirde düzenlenen panelle anıldı. Açılışa Türkiye'den yanı sıra Prizren'den de çok sayıda edebiyat meraklısı katıldı. Prizren Belediyesi Meclisi salonunda düzenlenen panelde, Aşık Çelebi'nin kişiliği ve eserleri hakkında bilgi verildi.

Prof. Dr. İrfan Morina moderatörlüğünde gerçekleşen panelin açılış konuşmasını Türkiye Cumhuriyeti Kosova Büyükelçisi Songül Ozan yaptı. Festival çerçevesinde bir sürü etkinliğin gerçekleştiğini vurgulayan Büyükelçi Ozan, şölen çerçevesinde Âşık Çelebi Paneli'nin çok önemli bir konuma sahip olduğunu vurguladı.

Ozan'ın konuşmasının ardından, yüksek lisans ve doktora tezini Âşık Çelebi'nin hayatı ve eserleri üzerine gerçekleştiren ve Âşık Çelebi ile ilgili oalrak 3 ciltlik bir eseri Türk edebiyatına kazandıran Nevşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç bir sunumda bulundu.

Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Ali Fuat Bilkan'da Âşık Çelebi'nın eserleri ve edebi kişiliği ile ilgili bir konuşma yaptı. Panelde sırasıyla; Prof. Dr. Muhsin Macit, Dr. Tuncay Bülbül ve Kosovalı Türkolog Prof. Dr. İrfan Morina da Çelebi'yle ilgili birer konuşma yaptılar. Yaklaşık 3 saat süren panele çok sayıda davetli yanı sıra Kosova'da görevli Türk askeri de katıldı. Geleneksel hale gelen "Uluslar arası Sanatla Uyanmak Şöleni" etkinlikleri çerçevesinde başta Prizren olmak üzere Priştine ve Mamuşa'da da değişik etkinlikler düzenleniyor.

Kosova Türk Sanatçılar Derneği'nin girişimiyle ve Prizren Belediyesi himayesinde gerçekleşen uluslararası Sanatla Uyanmak Şöleni bu akşam sona eriyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Prizren'de Aşık Çelebi Paneli Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement