Şişli Belediye Başkanı Sarıgül Münih'te Verilen İftara Katıldı - Son Dakika
Dünya

Şişli Belediye Başkanı Sarıgül Münih'te Verilen İftara Katıldı

Şişli Belediye Başkanı Sarıgül Münih\'te Verilen İftara Katıldı

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Münih Belediye Başkanı Christian Ude'nin üyesi olduğu Sosyal Demokrat Partisi'nin (SPD) Münih'te verdiği iftara davetli olarak katıldı.

24.07.2013 04:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Münih Belediye Başkanı Christian Ude'nin üyesi olduğu Sosyal Demokrat Partisi'nin (SPD) Münih'te verdiği iftara davetli olarak katıldı.

Münih Etnoloji Müzesi'nde verilen iftara Almanya'daki Türk toplumları üyelerinin yanı sıra, Bavyera Parlamentosu milletvekili ve SPD göçmen ve uyum politikaları sözcüsü İsabel Zacharias, ABD Büyükelçisi William E. Moeller ile Almanya ve Bavyera Türk Toplumları'nın Başkan Yardımcısı Elif Duygu Cındık katıldı.

İftar masasında Münih Belediye Başkanı Christian Ude ile yan yana oturan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, iftar öncesi Ude ile dostluklarından söz etti.

Münih Belediye Başkanı Ude ile uzun zamandan beri tanıştıklarını söyleyen Sarıgül, "Christian Ude'nin Türkiye ile Almanya arasındaki ilişkilerin gelişmesinde çok önemli katkıları var. Ude din, dil, ırk, kültür ve mezhep farkı gözetmiyor. Dünya insanlığının barışı için önemli ölçüde çaba gösteriyor. Bugün de Sayın Ude'nin böylesine bir iftar sofrasında bizimle beraber olması, bu mübarek akşamda bizimle beraber olması, Sayın Ude'nin Türklere ve inançlara karşı göstermiş olduğu sevginin ve hoşgörünün çok güzel bir örneği. Ben Münih'te yaşayan bütün Türk yurttaşlarım adına ve bütün Türkiye Cumhuriyeti adına Sayın Ude'ye bu yaptığı güzel iftar sofrasından dolayı çok teşekkür ediyorum" dedi.

Türkiye ile Almanya'nın uzun yıllardan beri gerek sosyal anlamda gerek ekonomik anlamda gerekse kültürel anlamda çok derin bir beraberlikleri olduğunu Ude'nin ise yaptığı girişimlerle bu beraberliğin daha da gelişip güçlenmesine katkıda bulunduğunu ifade eden Mustafa Sarıgül, "Ude özellikle Türkiye'nin AB'ye girmesi konusunda çok önemli katkılarda bulundu. Ude hiçbir ayrım yapmayan, dünya barışı için çaba gösteren dünyanın takdir ettiği çok değerli bir siyaset adamı. Ben de kendisiyle birlikte olmaktan son derece büyük mutluluk duyuyorum" şeklinde konuştu.

Münih Belediye Başkanı Christian Ude ise Sarıgül'ü överek, Sarıgül'ün Türkiye'de yaşayan farklı din, dil ve ırklara mensup kişilere gösterdiği hoşgörünün takdir edilesi olduğunu söyledi.

Konuşmalar sonrasında vaktin girmesiyle beraber salonda canlı olarak okunan ezanın ardından iftara geçildi. - MÜNİH

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Şişli Belediye Başkanı Sarıgül Münih'te Verilen İftara Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement