Arnavutluk, kırmızı bültenle aranan Thodex'in kurucusu Fatih Özer'in Türkiye'ye iadesine karar verdi - Son Dakika
Dünya

Arnavutluk, kırmızı bültenle aranan Thodex'in kurucusu Fatih Özer'in Türkiye'ye iadesine karar verdi

Türkiye'de binlerce kişiyi dolandırmaktan kırmızı bültenle aranan Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer, Arnavutluk'ta yeniden yargı önüne çıktı. Mahkeme, Özer'in Türkiye'ye iadesine karar verdi.

17.11.2022 16:11  Güncelleme: 16:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kripto para borsası Thodex üzerinden Türkiye'de binlerce kişiyi dolandırdığı gerekçesiyle kırmızı bültenle aranan Faruk Fatih Özer, 30 Ağustos'ta Arnavutluk'ta yakalanmıştı. Arnavutluk hükümeti, Elbasan Savcılığı'ndan Özer'in tutukluluğunun devamını ve Türkiye'ye iade edilmesini talep etmişti. Arnavutluk Mahkemesi bugün görülen duruşmada, Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer'in Türkiye'ye iadesine karar verdi.

Son Dakika! Arnavutluk, Thodex'in kurucusu Fatih Özer'in Türkiye'ye iadesine karar verdi

SOYLU SİNYALİ VERMİŞTİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da geçtiğimiz haftalarda Arnavutluk'taki mahkeme sürecinin ardından Özer'in Türkiye'ye iade edileceğini açıklamıştı.

DAVA SÜRECİ

Kırmızı bültenle aranan Özer, 30 Ağustos'ta Arnavutluk'ta yakalanmıştı. Elbasan Asliye Mahkemesi, 2 Eylül'de Özer hakkında tutukluluğun devamına karar vermiş, karar, 14 Eylül'de Özer'in avukatlarınca temyize götürülmüştü. Dıraç Temyiz Mahkemesi ise 20 Eylül'de Özer'in tutukluluk kararını onaylamıştı.

40 BİN YILA KADAR HAPSİ İSTENMİŞTİ

Kripto para borsası Thodex ile yüz binlerce kişiyi dolandırıp topladığı paralarla yurt dışına kaçan Faruk Fatih Özer için Türkiye'de de iddianame hazırlanmıştı. O dönem firari olan Özer'in 3 suçtan 40 bin 562 yıla kadar hapsi istenmişti. Özer, "Örgüt kurma ve yönetme", "Suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama" ve "nitelikli dolandırıcılık"la suçlanmıştı.

Arnavutluk, kırmızı bültenle aranan Thodex\'in kurucusu Fatih Özer\'in Türkiye\'ye iadesine karar verdi

Son Dakika Dünya Arnavutluk, kırmızı bültenle aranan Thodex'in kurucusu Fatih Özer'in Türkiye'ye iadesine karar verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • KOYUN SAVAR: bi kaç seneye serbest bırakılır 34 5 Yanıtla
  • Mustafa Uçar: Adamın hayatı garantide, dışarda olsa milletin parasıyla geçim derdi yok, içerde olsa yine milletin parasıyla, geçim derdi yok. Milletin dolandırılmaktan başka çaresi yok. 0 0 Yanıtla

Advertisement