'Türkiye En İyi Partnerimiz' - Son Dakika
Dünya

'Türkiye En İyi Partnerimiz'

\'Türkiye En İyi Partnerimiz\'

CDU'lu Kossendey Türkiye'nin, Osmanlı'nın Görkemli Günlerini Hatırlattığını Dile Getirdi.

10.02.2011 16:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ALMANYA Federal Milletvekili ve Savunma Bakanlığı Komisyon üyesi CDU'lu Thomas Kossendey Türkiye Cumhuriyeti'nin AK Parti yönetiminde bölgede örnek bir ülke haline geldiğini, Osmanlı'nın görkemli günlerini hatırlattığını dile getirdi.

CDU Hannover örgütü tarafından ?Türkiye ? Avrupa Birliği için zor bir partner mi ?? konulu bir konferans düzenlendi.. Muammer Duran'ın katkılarıyla gerçekleştirilen konferansa konuşmacı olarak CDU Federal Milletvekili Thomas Kossendey katıldı. Konferansa Hannover Başkonsolosu Tunca Özcuhadar, Müsiad Aşağı Saksonya Başkanı Hafız Karadağ, Türk Dernekleri Danışma Kurulu Eş Başkanı Turan Sönmez, Türk Alman İşbirliği Derneği Başkanı Avukat Ahmet Yıldırım ile çoğunluğu Alman olan 150 dolayında kişi katıldı.

TÜRKİYE ALMANYA'NIN ÖNEMLİ BİR PARTNERİDİR

Konuşmasına toplantıyı organize edenlere teşekkür ederek başlayan Thomas Kossendey, Türkiye'nin Almanya'nın en önemli partner ülkelerinden birisi olduğunu, çok eskilere dayanan dostluk bağlarının bulunduğunu söyledi.

Türkiye Cumhuriyeti'ni örnek bir ülke olarak gösteren, Türkiye'nin her geçen gün her yönüyle çok geliştiğini belirten Kossendey, ? Mustafa Kemal Atatürk çok ciddi reformlar yaparak Türkiye'nin yönünü Avrupa'ya çevirdi. Türkiye AK Parti yönetimiyle bölgede ve Osmanlı İmparatorlğunun hüküm sürdüğü ülkelerde tekrar güçlü olmaya başladı. Dış İşler Bakanı Sayın Davutoğlu çok iyi çalışıyor. AK Parti iyi işler yapıyor. Geçmişi İslami bir partiye dayanan AK Parti çok önemli reformlara imza atarak demokrat partilerden beklenen demokratikleşme sürecini hızlandırdı? dedi.

KIBRIS AB SÜRECINI OLUMSUZ ETKILIYOR

Birlik sürecinde Kıbrıs' olayının sıkıntı yarattığını ve tıkadığını anlatan CDU'lu Thomas Kossendey, ?Türkiye'nin AB müzakerelerinde bir yavaşlama görülüyor. Bence bnun sebebi de Kıbrıs olayıdır. Bence Türkiye Kıbrıs konusunda ciddi ilerleme kaydetmediği için bazı müzakere maddeleri askıya alındı. Özellikle Fransa, Yunanistan ve Kıbrıs müzakerelerde Türkiye için zorluk çıkarıyorlar. Ancak bunlara rağmen Türkiye AB'ye girmek için büyük başarılara imza attı. Hem ekonomi hem de sosyal alanda Türkiye ciddi gelişmeler kaydetti. Türkiye artık eski Türkiye değil? diye konuştu.

BAŞKONSOLOS DEVREYE GIRDI

Thomas Kossendey'in ?AB sürecinde Kıbrıs konusu sorun oluşturuyor? açıklamasına Hannover Başkonsolosu Tunca Özcuhadar müdahale etti. Özcuhadar, ?Müzakerelerin aktüel tıkanmasına Kıbrıs Rum kesimi neden olmaktadır. Türkiye Kıbrıs sorununun çözümü için elinden geleni yapmıştır. Annan Planını Türk tarafı kabül ederken Rum kesimi reddetmiştir. Türkiye'nin kapıları tüm dünya insanlarına açıktır. Ben Türkiye insanların ellerinde bavullarla beklediğini görmedim, ancak her yıl 400 bin dolayında Alman'nın Türkiye'ye tatile biliyorum. Türkiye hepinizin bildiği güzel ve çağdaş bir ülkedir? diye konuştu. Başkonsolosun açıklaması salondan büyük alkış aldı.

Toplantıyı organize eden Avukat Muammer Duran, ?Konferans amacına ulaştı. Türkiye'nin AB süreci, Kıbrıs konusu ve Türkiyedeki gelişmeler konuşularak katılımcılar bilgilendirildi. Hatta Türkiye ile ilgili yeni bir progam teklifi aldım. En kısa zamanda yine böyle bir toplantı düzenlemeyi planlıyorum? diye konuştu.

Konferans sonuna Thomas Kossendey, Başkonsolos Tunca Özcuhadar, Muammer Duran ile Almanya Cumhur Başkanından üstün hizmet madalyası alan Ramazan Salman ve Yusuf Aladağ bir araya gelerek uzun uzun sohbet ettiler. Kossendey bir ara Yusuf Aladağ'a sarılarak ?Sen benim Eroğandan sonra en iyi Türk dostumsun? açıklaması yaptı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya 'Türkiye En İyi Partnerimiz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement