Lübnan harekete geçti! Suriyeliler ülkelerine yollanacak - Son Dakika
Dünya

Lübnan harekete geçti! Suriyeliler ülkelerine yollanacak

Türkiye'nin ardından en fazla sayıda Suriyeli sığınmacıya ev sahipliği yapan Lübnan, mültecileri ülkelerine gönderiyor. Suriyelileri gelecek haftadan itibaren ülkelerine göndereceklerini açıklayan Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn, yabancı güçlerin Lübnan'a Suriyeli sığınmacıları entegre etmeye zorlamasını 'ülkenin kabul edemeyeceği bir suç' olarak ifade etmişti.

12.10.2022 15:35  Güncelleme: 15:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, mayıs ayı başlarında, Ankara'nın bir milyon Suriyeli mülteciyi konut ve yerel altyapı inşa ederek ülkelerine dönmeye teşvik etmeyi hedeflediğini açıklamıştı.

LÜBNAN SIĞINMACILARI GÖNDERMEK İÇİN DÜĞMEYE BASTI

Suriyeli sığınmacıların durumunun Türkiye gibi gündemin en önemli maddeleri arasında yer aldığı Lübnan, sığınmacıları ülkelerine gönderme planında düğmeye bastı. Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn, Lübnan'da bulunan Suriyelileri gelecek haftadan itibaren ülkelerine göndereceklerini açıkladı. Avn, Suriyelilerin gruplar halinde gönderileceğini belirtti.

Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn: Suriyelileri ülkelerine göndermeye başlıyoruz
Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn.

ULUSLARARASI İTİRAZLARA TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Mişel Avn, daha önce de uluslararası itirazlara rağmen her ay 15 bin Suriyeli sığınmacıyı sınır dışı etme planından geri adım atmayacaklarını söylemişti. Suriyelilerin ülkelerinde sert cezalarla karşı karşıya kalacakları düşüncesinin "temelsiz" olduğunu savunan Lübnan lideri, "Bazı ülkelerin ve kurumların tavrını şüpheyle karşılıyoruz. Amaç, yerlerinden edilmiş Suriyelileri Lübnan'a yerleştirmekse, bunu reddediyoruz. Daha önce de Filistinlilerin ülkemize yerleştirilmesini reddetmiştik" demişti.

1 MİLYONDAN FAZLA SURİYELİYİ ÜLKEYE KABUL ETMİŞTİ

Avn, yabancı güçlerin Lübnan'ı Suriyeli sığınmacıları entegre etmeye zorlamasını "ülkenin kabul edemeyeceği bir suç" olarak nitelemişti. Son dönemde ciddi ekonomik ve siyasi krizle karşı karşıya kalan Lübnan, Suriye savaşının ardından 1 milyondan fazla Suriyeliyi ülkeye kabul etmişti. Türkiye ise 4 milyona yakın Suriyeli sığınmacıyla dünyada en fazla sığınmacı ve mülteciye ev sahipliği yapan ülke konumunda.

Lübnan harekete geçti! Suriyeliler ülkelerine yollanacak

Son Dakika Dünya Lübnan harekete geçti! Suriyeliler ülkelerine yollanacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • mesut özerden : darısı ülkemin başına bizde gönderelim kendi ülkelerinde yaşasınlar artık. 196 4 Yanıtla
  • Erkan Çaçen: Bu toplum keyf ve zevkine düşkün adam çok doğru söylemiş yabancı ülkeler bu adamları bize entegre etmeye çalışıyor bu zihniyetin bizimle kardeş olması mümkün mü bunların ne edebi ne de hayasi var toplum sev-mi-yooooor istemiyor arkadaş adamlarla bizim ne ahlakımıza ne de zihniyetiniz uymuyor zorlamayın 174 4 Yanıtla
  • kenan özkaya: Ülkemizde yaşanan ekonomik sıkıntılara etkenlerden biriside nüfus artışına sebep olan sığınmacılardir. İğneden ipliğe talep çok, arz yetersiz olunca enflasyon büyümektedir. Bu sebeple sadece Suriyeliler değil tüm sığınmacılar kendi ülkelerinde yaşamalıdır. 0 0 Yanıtla
  • İbrahim Doğann: Kardeşim müslüman müslümanın kardeşidir. Adamlar zor durumdalar devleti onlara savaş açmış adamlar napsın kendini bir düşün bakim işin içinden çıkaman. Adamların düşman felanda kaçtığı yok. Kendi devletleri savaş açmış zor bi durum. Sağolsun Cumhurbaşkanımız bu müslüman kardeşlere kapı açtı. Kimsenin bunlardan rahatsız olduğuda yok. Rahatsız olanlar belli CHP tayfası bunuda herkes biliyor nokta 0 0 Yanıtla

Advertisement