Uyum İçin Almanlara'da Görev Düşüyor - Son Dakika
Dünya

Uyum İçin Almanlara'da Görev Düşüyor

Uyum İçin Almanlara\'da Görev Düşüyor

Tayfun Keltek, Konferansta Eğitim ve Uyum'a Büyük Önem Verdiklerini, Uyumda Almanlar'ada Görev Düştüğünü Söyledi.

16.11.2010 15:45

Almanya Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti Laga Başkanı Tayfun Keltek, Nürnberg'de verdiği konferansta eğitim ve uyum'a büyük önem verdiklerini, uyumda Almanlar' ada görev düştüğünü söyledi

Almanya'nın Nürnberg Başkonsolosu Ece Öztürk Çil ve Kuzey Bavyera Türk- İşadamları Derneği Başkanı Avukat Emre Hızlı'nın daveti ile Nürnberg'e gelen Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti (NRW) Uyum Meclislerinin çatı örgütü olan LAGA' nın başkanı Tayfun Keltek kendi eyaletinde göçmenlere yönelik politikalar konusunda bir konferans verdi.

Öncü rol

Konferansı açış konuşması yapan Türk İşadamları Derneği Başkanı Emre Hızlı göç konularında öncü rol oynayan Kuzey Ren Vestfalya 'nın diğer eyaletlere örnek teşkil eden çalışmalarda bulunduğunu belirtti.

Ciddi ve azimle çalıştık

Bölgesindeki uyum çalışmalarının ciddi ve azimle yürütüldüğüne dikkat çeken Tayfun Keltek, Uyum ve Eğitim konusunda önemli mesafe aldıklarına işaret etti. Keltek şunları söyledi:

"Bedensel olarak burada yaşasak ta, zihinsel olarak Türkiye 'deyiz. Bu nedenle uyumda güçlük çekiyoruz. Uyum için ciddi çalışmalar yapıyoruz. Kimse merak etmesin bu iletişim çağında asimile olmayız.Burada yerleşik olduğumuzu bilmemiz gerek.Biz bu ülkede yaşamayı hak ettik."

Eğitim ve fırsat eşitliği

Tayfun Keltek, uyum meclisinden çıkan kararların belediye tarafından benimsendiğini ve bu şekilde 40-50 kararın belediyece hayata geçirildiğine dikkat çekerek ,iki dilli eğitim sisteminin başarı ile yürütüldüğünü belirtti.

Keltek, "İnsanlar anlaşmak istiyorsa ,müşterek tarafları bulması lazım" şeklinde konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Uyum İçin Almanlara'da Görev Düşüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement