Westerwelle: "Gürcistan, NATO İçin Önemli Bir Müttefik" - Son Dakika
Dünya

Westerwelle: "Gürcistan, NATO İçin Önemli Bir Müttefik"

Almanya Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle, "Gürcistan, NATO için önemli bir müttefik."

15.03.2012 22:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Almanya Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle, " Gürcistan, NATO için önemli bir müttefik. Bunu Afganistan'a asker göndermekle de gösterdi. Almanya-Gürcistan ilişkileri de süreç içerisinde daha da iyi gelişecek" dedi.

Almanya Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle, temaslarda bulunmak üzere geldiği Gürcistan'da Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili, eski cumhurbaşkanı Eduard Şevardnadze ve Gürcü mevkidaşı Grigol Vashadze ile bir araya geldi. Westerwelle'nin Gürcü liderlerle olan görüşmelerinde Avrupa Birliği (AB) ile Gürcistan arasındaki işbirliği ve bölgesel sorunların yanı sıra ekonomi, enerji ve insan hakları konusunda ikili işbirliği gibi konuların ele alındığı bildirildi.

Saakaşvili ile görüşmesinin ardından Dışişleri Bakanlığına geçen Westerwelle, burada Gürcü mevkidaşı Grigol Vashadze ile bir araya geldi. Heyetler arası görüşmede, Gürcistan'ın NATO ve AB'ye üyelik hedeflerinin yanı sıra Avrupa Birliği'nin, Doğu Ortaklığı girişimi çerçevesinde Gürcistan ile ortaklık anlaşması ve vize sorununun ele alındığı kaydedildi.

Heyetler arası görüşmenin ardından konuk bakan Westerwelle ile ortak basın toplantısı düzenleyen Vashadze, "Almanya, Gürcistan'ın AB ve NATO üyelik hedeflerini benimseyerek desteklemektedir. Ayrıca serbest ticaret ve vize konusunda da gerekli desteği vermektedir. Görüşmemizde iki ülke arasındaki ortak ilişkileri ve bu ilişkilerin geleceğe daha üst düzeyde nasıl taşınabileceğini de görüştük. Gürcistan'ın yürüttüğü ekonomik, sosyal, siyasi ve kurumsal reformlar da değerlendirildi" dedi.

Almanya Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle de, "Gürcistan, NATO için önemli bir müttefik. Bunu Afganistan'a asker göndermekle de gösterdi. Almanya-Gürcistan ilişkileri de süreç içerisinde daha da iyi gelişecek. Chicago'da yapılacak kritik toplantının detaylarına burada değinmeme gerek yok çünkü orada ortak alınacak kararlar olacak. Bükreş'te alınan kararlar bizim de hedefimiz olacak" diye konuştu.

Rusya-Gürcistan ilişkilerine de değinen Westerwelle, "Gürcistan'ın, Rusya'nın Dünya Ticaret Örgütü'ne katılımını desteklemesi olumlu bir adımdır. ve biz iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da iyileşeceğini umuyoruz" dedi.

Öte yandan; Almanya Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle'in Ermenistan'da da temaslarda bulunması bekleniyor. - TİFLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Westerwelle: 'Gürcistan, NATO İçin Önemli Bir Müttefik' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement