Avrupa Fizik Olimpiyatları'nda Türk öğrenciler 5 madalya kazandı - Son Dakika
Eğitim

Avrupa Fizik Olimpiyatları'nda Türk öğrenciler 5 madalya kazandı

Avrupa Fizik Olimpiyatları\'nda Türk öğrenciler 5 madalya kazandı

Almanya'nın Hannover şehrinde düzenlenen 'Avrupa Fizik Olimpiyatları'na katılan 5 Türk öğrenci, 2 altın, 2 gümüş ve 1 bronz madalya kazandı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türk öğrencilerin başarısını kutlayarak, bilim ve teknoloji üreten bir Türkiye için gençlerin önemli yol arkadaşları olduğunu belirtti. Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı bünyesinde yürütülen 'Bilim Olimpiyatları' kapsamında Türkiye'yi uluslararası arenada temsil etmek üzere yetiştirilen genç bilim insanları, 'Avrupa Fizik Olimpiyatları'ndan toplam 5 madalya ile döndü.

24.06.2023 15:17

ALMANYA'nın Hannover şehrinde düzenlenen 'Avrupa Fizik Olimpiyatları'na katılan 5 Türk öğrenci, 2 altın, 2 gümüş ve 1 bronz madalya kazandı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Bilim ve teknoloji üreten, geliştiren ve uluslararası arenada rekabet gücümüzü oluşturan bir Türkiye için gençlerimiz, en önemli yol ve çalışma arkadaşlarımız" dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre; bu yıl 7'ncisi düzenlenen 'Avrupa Fizik Olimpiyatı', Almanya'nın Hannover şehrinde 38 ülkeden 181 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirildi. Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı bünyesinde yürütülen 'Bilim Olimpiyatları' kapsamında Türkiye'yi uluslararası arenada temsil etmek üzere yetiştirilen genç bilim insanları, 'Avrupa Fizik Olimpiyatları'ndan toplam 5 madalya ile döndü. Ahmet Bahadır Trabzon ile Emir Akdağ altın, Arda Ünver ile Kaan Dere gümüş, Mehmet Anıl İşkesen ise bronz madalya kazandı.

BAKAN KACIR'DAN TEBRİKSanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Türk öğrencilerin başarısına ilişkin yazılı açıklama yaptı. Kacır, bilime ve araştırmaya gönül vermiş öğrencilerin elde ettiği derecelerin, Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğindeki 'Milli Teknoloji Hamlesi' vizyonu ve 'Türkiye Yüzyılı' hedefleri yolunda gençlere duyulan güven ve desteğin bir tezahürü olduğunu belirtti. Kacır, "Bilim ve teknoloji üreten, geliştiren ve uluslararası arenada rekabet gücümüzü oluşturan bir Türkiye için gençlerimiz en önemli yol ve çalışma arkadaşlarımız. Başarılarıyla iftihar kaynağımız olan gençlerimiz ile bu gurur tablosunun oluşmasında katkıları büyük olan ailelerini ve hocalarımızı canı gönülden tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal da "Cumhuriyet'imizin 100'üncü TÜBİTAK'ın 60'ıncı yılını kutlarken, öğrencilerimizin uluslararası arenada elde ettikleri başarılar hepimizi gururlandırıyor. TÜBİTAK olarak insan kaynağına yaptığımız yatırımların, Türk gençlerinin olimpiyatlarda kazandığı başarılar ile taçlanmasını görmek mutluluk verici" değerlendirmesinde bulundu.


Kaynak: DHA

Son Dakika Eğitim Avrupa Fizik Olimpiyatları'nda Türk öğrenciler 5 madalya kazandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement