BURDUR Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nde Yeni Eğitim Öğretim Yılı Başladı - Son Dakika
Eğitim

BURDUR Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nde Yeni Eğitim Öğretim Yılı Başladı

BURDUR Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nde 2023-2024 eğitim öğretim yılı törenle başladı. Rektörlük önünde düzenlenen törene Vali Türker Öksüz, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Cumhuriyet Başsavcısı Osman Kara, Adalet Komisyonu Başkanı Musa Talih, MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Dalgar ile akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

02.10.2023 18:19  Güncelleme: 18:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BURDUR Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nde (MAKÜ) 2023- 2024 eğitim öğretim yılı törenle başladı.

Rektörlük önünde düzenlenen törene Vali Türker Öksüz, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Cumhuriyet Başsavcısı Osman Kara, Adalet Komisyonu Başkanı Musa Talih, MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Dalgar ile akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Rektör Prof. Dr. Hüseyin Dalgar'ın Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Törende konuşan Vali Türker Öksüz, "Üniversitemizin kurulduğu 2006 yılından bu tarafa büyük gelişmeler kaydettiğini, önemli çalışmalara imza atıldığını, ilimize birçok alanda önemli katkılar sunduğunu yakından görme fırsatı buldum. Eğitim alt yapısı, akademik kadrosu, her geçen yıl artan öğrenci sayısı, bölgesel, ulusal ve uluslararası çapta yürüttüğü önemli proje ve çalışmalarıyla iline, bölgesine ve ülkesine değer katan üniversitemizin, genç bir üniversite olmasına rağmen kısa bir zamanda böyle bir gelişimi ortaya koymasının çok önemli bir başarı olduğunu ifade ederken, bu başarıda emeği, katkısı bulunan herkesi kutluyorum" dedi.

Rektör Prof. Dr. Hüseyin Dalgar da "Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi ailesi olarak yaklaşık 36 bin 850 kayıtlı öğrencimizle, 1100 akademik, 900 idari çalışanımızla eğitim öğretime başlıyoruz. Biz büyük bir aileyiz. Bugün Burdur'un bütün sokaklarına, kampüslerimize, fakültelerimize can geldi. Bunun mutluluğunu ve heyecanını yaşıyoruz. Üniversitemizin bugüne kadarki gelişiminde katkı sağlayan bizden önceki rektörlerime, yöneticilerime, üniversitemize katkı sağlayan ismini sayamadığım herkese ayrı ayrı teşekkür etmek istiyorum. Yeni devraldığımız bu görev çerçevesinde bu büyük ailenin daha ileriye gitmesi için, öğrencilerimizin ülkesine milletine daha faydalı, katkı sağlayan iyi yetişmiş birer dünya insanı olması için hep birlikte elimizden geleni ortaya koyacağız" diye konuştu. (DHA)

BURDUR Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi\'nde Yeni Eğitim Öğretim Yılı Başladı
Kaynak: DHA

Son Dakika Eğitim BURDUR Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nde Yeni Eğitim Öğretim Yılı Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement