Başörtülü öğrencinin okula alınmamasına Erdoğan'dan sert tepki - Son Dakika
Son Dakika Logo
Eğitim

Başörtülü öğrencinin okula alınmamasına Erdoğan'dan sert tepki

Başörtülü öğrencinin okula alınmamasına Erdoğan\'dan sert tepki
23.04.2025 10:42

Lefkoşa'daki İrsen Küçük Ortaokulu'nda bir kız öğrencinin başörtüsüyle okula alınmaması AK Parti MKYK'nın gündemine geldi Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaşanan hadiseye tepki göstererek "Bu, hadsizliktir. Önümüzdeki günlerde KKTC'ye bir ziyaret yapacağız. Gerekli mesajları orada vereceğiz. Bunları sıkılamazsan hadlerini bilmiyorlar" dedi.

KKTC'de liselerde başörtüsünün serbest bırakılmasının protesto edilmesi ve bir ortaokul öğrencisinin başörtüsü yüzünden okula alınmaması tartışmalarına Cumhurbaşkanı Erdoğan sert tepki gösterdi.

KKTC'DE BAŞÖRTÜSÜ TARTIŞMASI GÜNDEMİN İLK SIRASINDA

Lefkoşa'daki İrsen Küçük Ortaokulu'nda bir kız öğrencinin başörtüsüyle okula alınmaması ve okuldan uzaklaştırılması üzerine yaşanan süreçte Milli Eğitim Bakanlığı tüzükte değişiklik yaparak öğrencilerin "bone ve bandana" ile derslere girmesinin önünü açmıştı. Bu karar ana muhalefetin talebi ve okullara başörtüsü ile girilmemesini savunan Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası'nın (KTÖS) düzenlediği eylemler sonucu Başbakanlık geri adım atarak tüzük kararını geri çektiğini açıkladı. Böylelikle ortaokullarda öğrencilerin başörtülü girip girmeyecekler tamamen okulların inisiyatifine bırakılmış oldu.

AK PARTİ MKYK'DA MASAYA YATIRILDI

KKTC'de başörtülü bir öğrencinin okula girişinin engellenmesi ve daha sonra Bakanlar Kurulunun liselerde öğrencilerin inançları gereği başörtüsü takmasını serbest bırakan tüzük değişikliği yapması ve bu karara karşı bazı sendikaların eylem başlatması, AK Parti MKYK'da masaya yatırıldı.

"HADLERİNİ BİLMİYORLAR"

Türkiye gazetesinde yer alan habere göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaşanan hadiseye tepki göstererek "Bu, hadsizliktir. Önümüzdeki günlerde KKTC'ye bir ziyaret yapacağız. Gerekli mesajları orada vereceğiz. Bunları sıkılamazsan hadlerini bilmiyorlar" dedi.

Son Dakika Eğitim Başörtülü öğrencinin okula alınmamasına Erdoğan'dan sert tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (18)

  • 220198 220198:
    valla reis onlar cooktan rumlasmislar ne yapsan bos gerci hristiyan ulkelerde bile basortulu okullara giriliyor gerci yeni yeni islamafobi basladi ama bizde 100 yildir bu sorun var 229 89 Yanıtla
  • Halis demir Halis demir:
    kıbrıstaki caape kalıntıları. 211 104 Yanıtla
  • Talat Yelbuz Talat Yelbuz:
    KKTC BAĞIMSIZ BIR DEVLET DEGIL MI 116 188 Yanıtla
    Murat Zülüflü Murat Zülüflü:
    Türkiye olmasa kktc olur mu bağımsızlığı Türkiye ye bağlı 1 0
    yusufkaan5 yusufkaan5:
    Maaşını ödediğimiz sürece değil. 1 0
    Uğur Kart Uğur Kart:
    SEN KAFANI YORMA BÖYLE ŞEYLERE YELUBUZ SEN EKOYU KODESTE ZİYARETE GİT 1 0
    Gazi Aykal Gazi Aykal:
    İnşallah bir gun oturduğun evinde yunana ait olduğunu söylemezsi :-) 0 0
  • Murat Sert Murat Sert:
    Reis kulagini cek bu soytarilarin. 140 64 Yanıtla
  • Ynd19663647 Ynd19663647:
    KKTC T.C nin iç meslerine karışsaydı ne tepki gösterirdiniz bir sorgulayın. 68 122 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement