Okulun Demir Korkuluğu Öğrencilerin Üzerine Düştü: 2 Yaralı - Son Dakika
Eğitim

Okulun Demir Korkuluğu Öğrencilerin Üzerine Düştü: 2 Yaralı

Okulun Demir Korkuluğu Öğrencilerin Üzerine Düştü: 2 Yaralı

Elazığ'ın Karakoçan İlçesi'ndeki Kız Meslek Lisesi'nin Pencesindeki Bir Demir Korkuluğun Düşmesi Sonucu İki Kız Öğrenci Hafif Yaralandı.

03.12.2010 17:01

Elazığ'ın Karakoçan İlçesi'ndeki Kız Meslek Lisesi'nin pencesindeki bir demir korkuluğun düşmesi sonucu iki kız öğrenci hafif yaralandı.

Karakoçan'da eski binası onarılarak yeni eğitim yılında hizmete sokulan yaklaşık 150 öğrencili Kız Meslek Lisesi'nde dün iki öğrenci pencere demir korkuluklarının başlarına düşmesi sonucu yaralandı. İkinci sınıf öğrenciler 15 yaşındaki Reyzan Budancamanak ile aynı yaştaki Cansu Tayfur, pencerenin önünde oturup, sohbet etmeye başladı. Sohbet sırasında penceredeki demir korkuluk aniden iki öğrencinin üzerine düştü. Yerden yaklaşık 1.5 metre yükseklikteki pencereden düşen korkuluk öğrencilerin başlarından yaralanmasına neden oldu.

Öğrencilerden başı yarılan Reyzan Budancamanak, Karakoçan'daki tedavisinin ardından Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevkedilerek başına dikiş atıldı. Cansu Tayfur ise kazayı hafif sıyrıklarla atlattı.

Kız Meslek Lisesi Okul Aile Birliği başkanı Fırat Meydan, okulun onarımının tam olarak tamamlanmadan eğitime açıldığını ileri sürdü. Okulda yapılan onarımda gerekli şartların yerine getirilmediğini ve bir çok eksikliklerin bulunduğunu anlatan Meydan, 46 madde eksik tespit ettiklerini ve bu durumu Kaymakamlık, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bayındırlık Müdürlüğü'ne ilettiklerini söyledi. Meydan, "Kız öğrencilerimizin başına düşen pencere korkuluğu 10 -12 santimetrelik incecik bir demir çubuk ile duvara tutturulmuş. Korkulukları, bu yükü taşıyamaz. Parmaklıklar sağlıklı monte edilmedi. Rüzgarlı bir havada büyük tahlike arz eder" dedi.

Karakoçan Kaymakamı Cengiz Ünsal, olayla ilgili soruşturma başlattı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Eğitim Okulun Demir Korkuluğu Öğrencilerin Üzerine Düştü: 2 Yaralı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement