Size Uygun Mesleği Nasıl Seçersiniz? - Son Dakika
Eğitim

Size Uygun Mesleği Nasıl Seçersiniz?

Size Uygun Mesleği Nasıl Seçersiniz?

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, Doğa Koleji'nin lise öğrencilerine yönelik olarak uyguladığı bir eğitim modeli olan T-MBA (MBA for teenagers) kapsamında düzenlenen söyleşide öğrencilerle bir araya geldi.

10.06.2013 13:00

Oldukça keyifli geçen söyleşide Rektör Gökbel, öğrencilerden gelen soruları içtenlikle yanıtladı.

Doğa Koleji Konferans Salonu'nda düzenlenen söyleşiye Rektör Prof. Dr. Hakkı Gökbel'in yanısıra Doğa Koleji Lise Müdürü Funda Uçar ve öğrenciler katıldı. Programda ilk olarak Konya Doğa Koleji Öğrenci Konseyi Başkanı Ömer Furkan Baranok, 'T-MBA' konulu sunum gerçekleştirdi. Doğa Koleji'nin liselere yönelik olarak uyguladığı bir model olan T-MBA'nın ünversitelerdeki İşletme yükseklisans derslerinin liselere indirgenmiş hali olduğunu söyleyen Baranok, bu eğitim modelinin öğrencilerin gelecek planlaması ve meslek seçiminde önemli bir etkisi olduğunu dile getirdi.

DENEYİMLERİNİ PAYLAŞTI

Ardından söyleşiye geçildi. Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, Doğa Koleji'nde öğrencilerle bir arada olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek, yaşam tecrübelerini ve izlenimlerini öğrencilerle paylaştı. Öğrencilerden gelen soruları içtenlikle yanıtlayan Rektör Prof. Dr. Gökbel, "Çocukluğumdan beri okuyamayı ve araştırmayı seven bir yapım vardı. Oldukça çalışkan bir öğrenciydim. Küçüklüğümde doktor olma gibi bir hedefim yoktu. Matematiğe ve sosyal bilimlere çok ilgim vardı. Ancak sonradan üniversiteye hazırlık dönemimde tıp fakültesine ilgi duymaya başladım. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni kazandım. Şu an çok severek yaptığım bir mesleğim var. 33 yıldır tıp alanının içindeyim. Rektör olmama rağmen hala derslere gidiyorum ve öğrencilerimle bir araya geliyorum. Onlara severek ders anlatıyorum." dedi.

"MESLEK SEÇERKEN KENDİNİZİ İYİ TANIMALISINIZ"

Son olarak öğrencilere tavsiyelerde de bulunun Rektör Gökbel, "Kendi ilgi alanınız ne ise ona yönlenin. Sevdiğiniz işi yapın. Bunun için de derslerinizi derste iyi dinleyin ve ders dışında tekrar yapın. Meslek seçimi yapmanın ilk adımı üniversitede tercih ettiğiniz bölümle yakından ilgilidir. O yüzden öncelikle meslekleri iyi tanımalısınız. İş imkanlarını iyi bilmelisiniz, seçeceğiniz meslekle ilgili çevrenizde araştırma yapmalısınız ve çok daha önemlisi kendinizi iyi tanımalısınız. Böylelikle sevdiğiniz ve size uygun mesleği seçmiş olursunuz." dedi.

Ardından öğrenciler günün anısına Rektör Gökbel'e plaket ve çiçek takdim etti. Etkinlik, çekilen hatıra fotoğrafıyla son buldu.

Kaynak: EgitimNerede.com

Son Dakika Eğitim Size Uygun Mesleği Nasıl Seçersiniz? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement