100 Bin Dolarlık Ödülde Geri Sayım Başladı - Son Dakika
Ekonomi

100 Bin Dolarlık Ödülde Geri Sayım Başladı

100 Bin Dolarlık Ödülde Geri Sayım Başladı

Deutsche Bank'ın 100 Bin Dolar Değerindeki "Deutsche Bank Urban Age Ödül"ne Başvuruda İstanbullular İçin Geri Sayım Başladı.

11.09.2009 15:51

Deutsche Bank'ın 100 bin dolar değerindeki “Deutsche Bank Urban Age Ödül”ne başvuruda İstanbullular için geri sayım başladı.

Son başvuru tarihi 14 Eylül Pazartesi olan yarışmaya İstanbullular, gündelik hayatlarını kolaylaştıran, yaşam çevrelerini iyileştiren uygulamaya konmuş çalışmaları ile katılabilecek.

2007 yılında Hindistan’ın Bombay kentinden iki projeye, 2008’de ise Brezilya’nin Sao Paulo kentindeki bir projeye verilen ödülün bu yılki çalışma alanı İstanbul. “Deutsche Bank Urban Age Ödülü”,  kentlileri, yerel yönetimleri, özel sektör kuruluşlarını ve sivil toplum örgütlerini kentlerdeki fiziki ve sosyal hayatı iyileştirmeye davet ediyor. Ödül, ‘’Kentleşme Çağı’’olan 21. yüzyılda halkın, yaşadıkları şehirlerde aktif rol üstlenmelerini ve ortak sorumluluk almalarını teşvik ediyor.

Urban Age Ödülü’ne başvuran çalışmalar yerli ve yabancı uzmanlardan oluşan bağımsız bir jüri tarafından değerlendirecek. Jüride TÜSİAD Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, TEN Arquitectos’un Kurucusu ve Pennsylvania Üniversitesi Mimarlık Bölüm Başkanı Enrique Norten, Washington DC Eski Belediye Başkanı ve Primum Public Realty Trust CEO’su Anthony Williams, Türkiye’nin sosyo-kültürel ve politik yapısının global dünyadaki yerini araştıran yapıtların sahibi Prof. Dr. Çağlar Keyder, Cumhuriyet Gazetesi’nde “Kim Kime Dum Duma”’yı çizen Behiç Ak ve Mimarlar Tasarım ve Danışmanlık Hizmetleri Ltd. Şti. Kurucu Üyesi Han Tümertekin yer alıyor. Jüri başkanlığını ise London School of Economics’de mimarlık ve planlama profesörü olarak görev yapan Urban Age Direktörü Ricky Burdett üstleniyor.

Ricky Burdett, “Deutsche Bank Urban Age Ödülü” ne başvuru için mimari bir proje olması gerekmediğine dikkat çekiyor. Burdett, Hindistan’ın Bombay kentine birinciliği kazanan projede, bölge sakinlerinin biraraya gelerek, çöp alanı olarak kullanılan sahil şeridini yeşillendirerek eğlence-dinlence alanına dönüştürdüklerini söylüyor.

Kentlerde yaşayan nüfusunun karşı karşıya kaldığı problemlerin fark edilmesini ve yaratıcı çözümlerin desteklenmesini amaçlayan “Deutsche Bank Urban Age Ödülü” ne başvurmak isteyenler www.alfred-harhausen-gesellschaft.de ya da D.Mutman@lse.ac.uk adresinden detaylı bilgiye ve başvuru formuna ulaşabiliyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi 100 Bin Dolarlık Ödülde Geri Sayım Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement