Adalar'a 50 adet 'AdaMini' taksi hizmete girdi - Son Dakika
Ekonomi

Adalar'a 50 adet 'AdaMini' taksi hizmete girdi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun katıldığı törenle Adalar İşletme Müdürlüğü'ne teslim edilen 50 adet 'AdaMini' taksi hizmete girdi. Tamamen elektrikli ve sıfır emisyonlu olan taksiler, Adalar'da özel ulaşım hizmeti verecek. İBB Genel Sekreter Yardımcısı ve İETT Genel Müdürü Dr. Buğra Gökce ve İETT Genel Müdür Yardımcısı İrfan Demet'in verdiği bilgilere göre, Adalar'da temizlik sorunu yaratmaması ve çevre dostu olması amaçlanarak, 2020 Haziran ayında 40 adet 'GreenCar', 'AdaBüs' ve 25 adet 'Greencar AdaMini' ile hizmet vermeye başlandı. 2021 Ekim ayında, artan yolcu talebini karşılayabilmek adına, 60 adet 'SGMS AdaMini' filoya dahil olurken, Haziran 2023 itibariyle 50 adet 'CleanVac AdaMini' eklenerek halkın hizmetine sunuldu.

18.06.2023 22:27

Adalar'da hizmet verecek 50 adet 'Adamini' taksi, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da katıldığı törenle Adalar İşletme Müdürlüğü'ne teslim edildi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bugünkü Adalar ziyaretinde, Adalar genelinde hizmete girecek, yüzde yüz yerli ve milli elektrikli "AdaMini"lerle ilgili, İBB Genel Sekreter Yardımcısı ve İETT Genel Müdürü Dr. Buğra Gökce ile İETT Genel Müdür Yardımcısı İrfan Demet'ten bilgi aldı.

"2024 BAŞINDA YENİ ARAÇLAR KATILACAK"

İmamoğlu taksilerin hizmete girmesiyle ilgili yaptığı konuşmada, şunları söyledi:

"Düzensiz kullanılan araçların tümüyle ilgili bir disiplin sahası oluşturduk. Bisikletine varıncaya kadar. Adalar disiplinli gezilmesi gereken disiplinli yaşanması gereken, araçların disiplinli ve çok özel izinlerle kullanılması gereken bir ortam olduğunu unutmayacağız. Yoksa herkes aklına göre kafasına göre bir ulaşımla ilgili adım atarsa burası gerçekten kaosun en üst noktasına gider. Düzenin geçerli olduğu bir adalar vaat ediyoruz. 24'ün hemen başında yeni araçlarımız da katıldığında büyük oranda elektrikli araçlarla beraber, çevre temizliğiyle ki plajlarla ilgili adımlarımız… Çok güzel Beltur otelini burada hizmete alacağız. İddiayla söylüyorum Büyükşehir Belediyesi tarafından tümüyle unutulan Adalar hem bizim hem ilçe belediye başkanımızın yönetimiyle ortaklaşa belki de 25 yılın ihmal edilen hizmetini beş yılda yapmıştır. Taksilerimize bol müşteri memnuniyeti diliyorum. Hayırlı uğurlu olsun"

"SIFIR EMİSYON"

Gökce ve Demet'in verdiği bilgilere göre; faytondan arındırılan Adalar'da, temizlik sorunu yaratmaması ve çevre dostu olması amaçlanarak, 2020 Haziran ayında 40 adet "GreenCar", "AdaBüs" ve 25 adet "Greencar AdaMini" ile hizmet vermeye başlandı. AdaBüsler ile toplu taşıma ve turistik tur hizmeti, AdaMiniler ile özel ulaşım hizmeti verilmeye başlanarak, 70 kişi için istihdam yaratıldı. AdaBüs ve AdaMiniler, tamamen elektrik ile çalışırken, sıfır emisyon olarak hizmet veriliyor.

FİLOYA YENİ KATILAN 'ADAMİNİ'LER DAHA EKONOMİK VE YÜKSEK TEKNOLOJİ ÜRÜNÜ

2021 Ekim ayında, artan yolcu talebini karşılayabilmek adına, 60 adet "SGMS AdaMini", Adalar İşletme Müdürlüğü'nün filosuna dahil olurken, artan araç sayısıyla 91 kişi için daha istihdam yaratıldı. Azalan şarj süresi sayesinde Adalar İşletme Müdürlüğü'nün yolcu taşıma kapasitesi de arttı. 2021 yılından sonra, dünyadaki turizmin tekrar hareketlenmesi ve ülkemizin turist yoğunluğu bakımından en rağbet gören ülkelerden biri olması sebebiyle, tekrar talep artmış ve araçlar yetersiz kalmaya başlamıştı. Bunun üzerine, Haziran 2023 itibariyle, Adalar İşletme Müdürlüğü'nün filosuna 50 adet "CleanVac AdaMini" eklenerek, halkın hizmetine sunuldu. Filoya yeni katılan CleanVac AdaMiniler, 3+1 kişilik tescili alınmış, plakalı, yüksek teknolojili, rejeneratif frenleme teknolojisi ile daha ekonomik.

Adalar\'a 50 adet \'AdaMini\' taksi hizmete girdi
Kaynak: ANKA

Son Dakika Ekonomi Adalar'a 50 adet 'AdaMini' taksi hizmete girdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement