Afrika Siyasi Partiler Ekonomi Konseyi" Kuruldu - Son Dakika
Ekonomi

Afrika Siyasi Partiler Ekonomi Konseyi" Kuruldu

Afrika Siyasi Partiler Ekonomi Konseyi" Kuruldu

Afrika Siyasi Partiler Konseyine bağlı Afrika Siyasi Partiler Ekonomi Konseyinin kurulduğu bildirildi.

19.03.2017 23:12

Afrika Siyasi Partiler Konseyine bağlı Afrika Siyasi Partiler Ekonomi Konseyinin kurulduğu bildirildi.

Tunus'ta Nahda Hareketi'nin girişimi ve davetiyle düzenlenen iki günlük Afrika Siyasi Partiler Konseyi toplantıları sonuç bildirgesinde, 18-19 Mart günlerinde Tunus'ta gerçekleştirilen oturumların ardından "Afrika Siyasi Partiler Ekonomi Konseyi"nin kurulmasına karar verildiği belirtildi.

Nahda Hareketi'nin girişimi ve Afrika Siyasi Partiler Konseyi Genel Kurulu'nun talimatıyla yapılan oturumların ardından başkan ve yönetim kurulları için seçimlerin yapıldığı ifade edilen bildiride, üye ülkelerin katılımıyla gerçekleşen seçimlerin sonucuna göre konsey başkanlığının Tunus'a verildiği ve konsey merkezinin de Tunus'ta kurulmasına karar verildiği kaydedildi.

Bildiride, ayrıca seçimlerde genel sekreter birinci yardımcısının Senegal, ikinci yardımcısının Etiyopya ve genel raportörün Ruanda'dan olması sonucu çıktığı aktarıldı.

Toplantılara katılan Güney Amerika ve Karayip Ekonomik Konseyi (CELAC) ile Afrika Siyasi Partiler Ekonomi Konseyi arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Dün düzenlenen kurucu konsey oturumlarında konuşmacılar Afrika ülkeleri arasında ekonomik entegrasyonun önemine vurgu yapmıştı.

Toplantıya Afrika ülkelerinden Fas, Güney Afrika, Etiyopya, Libya, Sudan, Senegal, Kongo, Zambia ve Ruanda'dan siyasi parti temsilcileri katıldı.

Dört yıl önce kurulan Afrika Siyasi Partiler Konseyi geçen süre zarfında gençlik ve kadın kollarına ilişkin kurucular toplantısı da yapmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Afrika Siyasi Partiler Ekonomi Konseyi' Kuruldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement