Ankara'yı hareketlendiren iddia: Emekli maaşı ve bayram ikramiyesinin ardından asgari ücrete de zam kapıda - Son Dakika
Ekonomi

Ankara'yı hareketlendiren iddia: Emekli maaşı ve bayram ikramiyesinin ardından asgari ücrete de zam kapıda

En düşük emekli aylığının 7500 TL'ye yükseltilmesinin ardından bir başka düzenleme ile Ramazan ve Kurban Bayramı ikramiyeleri yüzde 82 artışla 2000 TL'ye çıkarıldı. Ankara kulislerini çalkalayan diğer bir iddiaya göreyse,14 Mayıs seçimlerinden önce asgari ücrete de zam yolda. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın Vedat Bilgin'in yaptığı ileri sürülen, "Asgari ücrete ara zam gelmeyecektir" açıklamasını yalanlaması da böyle bir hamlenin işareti olarak değerlendirildi.

28.03.2023 09:56  Güncelleme: 10:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katıldığı bir televizyon programında verdiği müjde sonrasında en düşük emekli aylığı 7500 TL'ye yükselirken, Ramazan ve Kurban Bayramı'nda ödenecek ikramiyeler de yüzde 82 artışla 2000 TL'ye yükseltildi.

SEÇİMLER ÖNCESİ ASGARİ ÜCRETE DE ZAM YOLDA İDDİASI

14 Mayıs'ta gerçekleşecek olan Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri öncesinde asgari ücrete de zam yapılacağı iddiası Ankara kulislerinde ciddi şekilde dillendirilmeye başlandı.

BAKANLIĞIN YALANLAMASI DA "İŞARET" OLARAK YORUMLANDI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in asgari ücrete ara zam konusunda yaptığı öne sürülen "Bir zam beklemiyorum. Olağanüstü bir durum olursa düşünülebilir. Asgari ücrete ara zam gelmeyecektir" açıklaması dakikalar içinde bakanlıktan yapılan yazılı açıklamayla yalanlandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "Bugün bazı web sitelerinde asgari ücret ile ilgili yeni gibi servis edilen bazı haberler yer alıyor. Bakanımızın asgari ücretle ilgili yeni bir açıklaması olmamıştır. Bu haberler gerçeği yansıtmamaktadır" ifadeleri yer aldı. Bakanlığın bu açıklaması özellikle sosyal medyada "Asgari ücrete de zam yapılabilir" şeklinde yorumlanıyor.

TEMMUZ ZAMMI ERKENE ALINABİLİR

Özellikle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu yılın asgari ücretini açıklarken yaptığı, "Şayet beklenmedik bir tabloyla karşılaşırsak tıpkı geçen yıl olduğu gibi yine bir ara düzenleme yapmaktan da kaçınmayız" sözüne sık sık atıf yapılıyor. Temmuzda yapılması beklenen artışın erkene alınabileceği konuşuluyor.

Ankara\'yı hareketlendiren iddia: Emekli maaşı ve bayram ikramiyesinin ardından asgari ücrete de zam kapıda

Son Dakika Ekonomi Ankara'yı hareketlendiren iddia: Emekli maaşı ve bayram ikramiyesinin ardından asgari ücrete de zam kapıda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (13)

  • Mehmet Yavuz: HADİ REİS 10 BİNE ÇEK ASGARİ ÜCRETİ. SEÇİM GARANTİ ZATEN FARKA BOĞALIM HAÇLILARI. 54 129 Yanıtla Eski Tüfek.: Tövbe yaRabbii...size oy vermeyen kafir ,haçlı oldu şimdi de...hayırlısı bakalım..:))))) 28 2 Serkan Basar: İşte millet olarak sizi paketlemek istememizin nedenlerinden bir örnek 23 2
  • Serkan Basar: Heyyy kurban olduğumun seçimi bee :)) 158 7 Yanıtla
  • Semih Yetkin: devletimiz verdikçe veriyor başka partiye gerek yok akp ye oy vermeye devam 30 117 Yanıtla
  • mustafa kemal ünal: asgari ücrete zam geldikçe herşey 4'e 5'e katlanıyor ama maalesef bizim zavallı halkımız anlamıyor bunu seviniyor geçen sene 8 tl ye aldığımız bir piliç salam şimdi 45 tl, geçen sene 5 tl ye içtiğimiz çorba 25 tl ülke güllük gülistanlık hükümete bakarsan 113 13 Yanıtla
  • Okan: Bence zam yapılması önemli deil zamdan sonra frsatcilari engellemek gerekki zam bir işe yarasın yoksa 15bin yapsanız nolur al gülüm ver gülüm mantığı 113 11 Yanıtla
  • Özgen Sümbül: Bu ne yaw hep zam hep zam bigünde zamsiz olsun 64 11 Yanıtla
  • Serkan İlkeli : Anketler sonuçlarından panik başladı ama nafile. 47 1 Yanıtla
  • Serhat Kaymaz: Bencede iki kürüş maaşı Artıracaktır hemen ardından herşye zam 33 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Huawei, Çin'de Yeni Bir Çip Fabrikası Kuruyor
    01:09 Huawei, Çin'de Yeni Bir Çip Fabrikası Kuruyor

    Huawei yönetimi, Çin'de kapsamlı bir çip fabrikası daha kurmak için çalışmalara başladı. Şirket, çip sektörünün gelişeceğini öngörerek bu alana yapacağı yatırımları artıracak. Şanghay'da yapılacak olan fabrikanın, şirketin çip ihtiyacını karşılaması bekleniyor. Fabrikada üretilecek çiplerin ağırlıklı olarak akıllı telefonlar için kullanılacağı belirtiliyor. Huawei, böylece çip konusunda dışa bağımlılıktan kurtulmayı hedefliyor. Şirketin dev yatırımlarının ürün fiyatlarına etki edebileceği iddia ediliyor.

  • Gözler seçim sonrası ilk kabine toplantısında! İşte masadaki konu başlıkları
    22:04 Gözler seçim sonrası ilk kabine toplantısında! İşte masadaki konu başlıkları

    Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, 31 Mart yerel seçimleri sonrası ilk toplantısını yapacak. Toplantıda İran-İsrail gerilimi, sınır ötesindeki terörle mücadele operasyonları, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Irak ziyareti ve enflasyonla mücadele başlıkları ele alınacak.


Advertisement