Aydın'da 5 Kurum Ekonomik Birlik Oluşturdu - Son Dakika
Ekonomi

Aydın'da 5 Kurum Ekonomik Birlik Oluşturdu

Aydın\'da 5 Kurum Ekonomik Birlik Oluşturdu

Aydın'da Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği, Sanayi Odası, Ticaret Borsası, Ticaret Odası ve Ziraat Odası Tarafından Oluşturulan Ekonomi Birliği Oluşumun 2. Ayında Jeotermal Enerjiyi Konuştu.

03.07.2008 12:19

Aydın'da Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği, Sanayi Odası, Ticaret Borsası, Ticaret Odası ve Ziraat Odası tarafından oluşturulan Ekonomi Birliği oluşumun 2. ayında jeotermal enerjiyi konuştu. Aydın Sanayi Odası (AYSO) Meclis Salonu'nda Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birlik Başkanı Hulusi Akşit Başkanlığı'nda düzenlenen toplantıda Aydın ilinin sahip olduğu jeotermal enerjinin mutlaka değerlendirilmesi gerektiği konusunda görüş birliğin varıldı.

Aylık olağan toplantıya konuşmacı olarak eski Bakanlardan Yüksel Yalova ile İtlyan Enerji Uzmanı Dr. Antonia Moretti katıldı.

Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birlik Başkanı Hulusi Akşit'in başkanlık ettiği toplantıya Aydın Sanayi Odası Meclis Başkanı Yalçın Pekgüzel, Aydın Ticaret Odası Başkanı Mustafa Baştuğ, Ticaret Odası Meclis Başkanı Mahmut Çağlayan, Ziraat Odası Meclis Başkanı Nuri Çayırlı, Aydın Ticaret Borsası Genel Sekreteri Mustafa Aylım, Aydın İl Koordinasyon ve Planlama Müdürü Sabahattin Azazi ile bazı sanayici ve işadamları katıldı.

Birliğin bu ayki konusunun ‘enerji' olduğunu ve dünyada her geçen kendisi azalan ve fiyatı artan enerjinin yerelleştirilmesinden yana olduklarını belirten Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birlik başkanı Hulusi Akşit "Dünyanın en verimli jeotermal kaynaklarına sahip olmamıza rağmen bunu başta Aydın sonra da Türkiye değerlendiremiyor. Aydın olarak bu kaynağın değerlendirilmesini istiyoruz" dedi.

Toplantıya konuşmacı ve danışman olarak katılan eski Bakanlardan Yüksel Yalova ise dünyanın her geçen gün geliştiğini belirterek "Dünya artık birim alandan en fazla ürünü nasıl elde edebileceğinin ve en az masrafla en çok ürünü nasıl alabileceğini tartışmaya başladı. Bir çok ürünün gen yapısı değiştirildi. Aydın her türlü imkana sahip, yıllardır konuşulan yeraltı kaynakları kullanılmalıdır" dedi İtalyan Enerji Uzmanı Dr. Antonia Moretti, dünyada jeotermal denince akla ilk gelen yerlerden biri Türkiye, Türkiye'de de Aydın'dır. Jeotermalin kullanılamayacağı bir alan yoktur. Tarımdan sanayiye, turizmden sağlığa, ısıtmadan soğutmaya kadar her alanda jeotermal kullanılabilir. Ancak bunun için gerçek bir proje hazırlanması gerekir. Aydın için çok iyi potansiyel olduğunu biliyorum. Tacikistan'da bu konuda çalışma yapıldı ve başarıya ulaşıldı. Aydın'da da eldeki imkanlar değerlendirilirse çok iyi sonuçlar alınacağına inanıyorum" dedi.

(İK) 03.07.2008 10:53 TSİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Aydın'da 5 Kurum Ekonomik Birlik Oluşturdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement