Aymen: "Çukurova Havalimanı Bölgenin Stratejik Önemini Daha da Artıracak" - Son Dakika
Ekonomi

Aymen: "Çukurova Havalimanı Bölgenin Stratejik Önemini Daha da Artıracak"

Aymen: "Çukurova Havalimanı Bölgenin Stratejik Önemini Daha da Artıracak"

TİM Lojistik Konseyi üyesi ve Akdeniz Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Bülent Aymen, Çukurova Havalimanı'nın Akdeniz Bölgesi'ni daha cazip hale getireceğini ifade ederek, "Havalimanı sanayi, tarım ve turizm açısından"...

01.08.2013 11:58

TİM Lojistik Konseyi üyesi ve Akdeniz Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Bülent Aymen, Çukurova Havalimanı'nın Akdeniz Bölgesi'ni daha cazip hale getireceğini ifade ederek, "Havalimanı sanayi, tarım ve turizm açısından Türkiye'nin en önemli merkezlerinden biri olan Çukurova'nın stratejik önemini daha da artıracaktır" dedi.

Aymen, Akdeniz İhracatçı Birlikleri'nin yayın organı AKİB Aktüel dergisine yaptığı değerlendirmede, Türkiye'nin Orta Doğu, Orta Asya ve Avrupa'ya çok yakın bir geçiş bölgesinde olduğunu belirterek, coğrafi konum itibarıyla da ülkenin lojistik sektöründe büyük bir öneme sahip olduğunu vurguladı. Türkiye'nin dünyanın güçlü ekonomilerinden biri olduğunu kaydeden Aymen, "Ülke, lojistik anlamda potansiyelin altında bir işlem hacmine sahip olmakla birlikte sektör günden güne ekonomik büyüme kaydediyor. Akdeniz Bölgesi de gerek sanayi, gerek tarım sektörü ve gerekse ticaret hacmi ile ülke ekonomisine önemli katkı sağlayan bölgedir" ifadelerini kullandı.

Akdeniz Bölgesi ve Mersin Limanı'nın önemi ile ilgili de açıklamalarda bulunan Aymen, "Mersin Limanı, Mersin Serbest Bölgesi ve İskenderun Limanı'nın varlığı, bölgenin ticari açıdan güçlü bir alt yapıya sahip olduğunu gösteriyor. Özellikle Mersin Limanı ve Mersin Serbest Bölgesi üzerinden gerçekleştirilen ithalat-ihracat hacimlerinin çok yüksek olması ve süregelen yıllarda da artarak gelişecek olması, Mersin ili ve hinterlandının güçlü ticari yapısının diğer bir göstergesidir" ifadelerine yer verdi.

"HAVALİMANI AKDENİZ BÖLGESİ'Nİ DAHA CAZİP HALE GETİRECEKTİR"

Çukurova Havalimanı'nın bölgenin önemini daha da artıracağının altını çizen Aymen, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Türkiye'nin İç Anadolu, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde bulunan firmaların dünyaya açılan kapısı niteliğinde ki Akdeniz Bölgesi, özellikle ulaştırma alanında yapılan kamu yatırımlarının da önemli bir merkez oldu. Geçtiğimiz haftalarda temel atma töreni gerçekleştirilen Türkiye'nin ikinci büyük yolcu ve en büyük kargo taşıma kapasitesine sahip olacak Çukurova Bölgesel Havalimanı projesi, Yenice-Adana arasında bulunan Kargılı Köyü'ne yapılacak ve 3,5 kilometre pist uzunluğu ile Türkiye'nin en uzun pisti olma özelliğini taşıyacak. Çukurova Havalimanı sanayi, tarım ve turizm açısından Türkiye'nin en önemli merkezlerinden biri olan Çukurova'nın stratejik önemini daha da artıracaktır. Yeni havalimanı Akdeniz Bölgesi'ni daha cazip hale getirecektir. Söz konusu havalimanı sayesinde bölgemizde üretilen ürünlerin yanı sıra çevre bölgelerin ürünleri de daha hızlı bir şekilde pazara ulaştırılabilecek. Bu şekilde özellikle tarım ürünleri ihracatına önemli katkılar sağlayacaktır. Bölge en büyük lojistik üstlerden biri haline gelecektir. Bunun yanı sıra havalimanı bölge turizmine de katkı sağlayacaktır."

Türkiye'nin yeni havalimanının olumlu etkilerini en kısa sürede hissedeceğini belirten Aymen, "Kazanlı bölgesinde oluşturulmaya çalışılan turizm bölgesi havalimanının önemini artırırken havalimanı da turizm bölgesinin gelişimine oldukça önemli katkı sağlayacak. Yani uluslararası hizmet verecek kalitede bir havalimanı, lojistik bir yana Çukurova bölgesine tüm sektörlerde bir ivme kazandıracaktır" dedi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Aymen: 'Çukurova Havalimanı Bölgenin Stratejik Önemini Daha da Artıracak' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement