Azerbaycan Büyükelçisinden İşbirliği Çağrısı - Son Dakika
Ekonomi

Azerbaycan Büyükelçisinden İşbirliği Çağrısı

Azerbaycan Büyükelçisinden İşbirliği Çağrısı

Azerbaycan'ın Ankara Büyükelçisi Faig Bağırov, Azerbaycan-Türkiye İş Konseyi'nin Türkiye tarafı Başkanı Cengiz Gül ile birlikte Vali Orhan Düzgün'ü makamında ziyaret etti, işadamlarına işbirliği ve yatırım çağrısında bulundu.

05.07.2013 12:11

Azerbaycan'ın Ankara Büyükelçisi Faig Bağırov, Azerbaycan- Türkiye İş Konseyi'nin Türkiye tarafı Başkanı Cengiz Gül ile birlikte Vali Orhan Düzgün'ü makamında ziyaret etti, işadamlarına işbirliği ve yatırım çağrısında bulundu.

Azerbaycan Büyükelçisi Faig Bağırov, Azerbaycan-Türkiye İş Konseyi'nin Türkiye tarafı Başkanı Cengiz Gül ile birlikte geldiği Kayseri'de Vali Orhan Düzgün'ü makamında ziyaret etti. Kayseri'ye ilk kez geldiğini söyleyen Bağırov, Kayserili işadamlarına Azerbaycan'a yatırım çağrısında bulundu. Bağırov, "Türkiye ile Azerbaycan arasındaki ilişkilerde altın devri yaşanıyor. Gerçekten de ilişkiler ister politik, ister ekonomik, ister kültürel, sosyal ve diğer sahalarda olsun geniş bir yelpazede sürüyor. Biz de bundan gurur duyuyoruz. Ziyaretimizin amacı, Azerbaycan ile Türkiye'nin muhtelif kentleriyle ilişkilerin daha da sıklaştırılması, insanların birbirlerini daha yakından tanımasıdır. Bu nedenle Kayseri'de olmaktan mutluyuz. Kayserili işadamlarına Azerbaycan'ın iktisadi ve ekonomik imkanlarıyla ilgili bilgiler vereceğiz. Kayserili işadamlarının Azerbaycan'da, Azeri iş adamlarının da Kayseri'de iş yapmalarının imkanlarını arayacağız" diye konuştu.

Vali Orhan Düzgün de, Azerbaycan'la 'İki devlet tek Millet' ilkesiyle hareket ettiklerini, kendilerini Kayseri'de görmekten mutlu olduğun söyledi. Kayseri'nin sanayi ve ticaret yönünden Türkiye'nin önde gelen kentleri arasında yer aldığını, sanayici ve işadamlarıyla yapılacak görüşmelerin bu anlamda yararlı olabileceğini söyledi. Ziyaretin anısına Vali Düzgün, konuk büyükelçiye Yahyalı kilimi hediye etti. Büyükelçi Bağırov ise, Valiye, Haydar Aliyev anısına hazırlanan şiltle, çeşitli hediyeler verdi.

İş Konseyi Başkanı Cengiz Gül de aynı zamanda Kayserili olduğunu belirterek Vali Düzgün'e plaket takdim etti. - Kayseri

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Azerbaycan Büyükelçisinden İşbirliği Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement