Boğaziçi Enerji Kulübü Toplantısı Çarşamba Günü Başlayacak - Son Dakika
Ekonomi

Boğaziçi Enerji Kulübü Toplantısı Çarşamba Günü Başlayacak

Boğaziçi Enerji Kulübü İcra Kurulu Başkanı Mehmet Öğütçü, "Kulüp geçen yıl bir 'Türk Enerji Fonu' kurulması yönünde bir tavsiyede bulunmuştu.

07.12.2015 15:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Boğaziçi Enerji Kulübü İcra Kurulu Başkanı Mehmet Öğütçü, "Kulüp geçen yıl bir 'Türk Enerji Fonu' kurulması yönünde bir tavsiyede bulunmuştu. Rusya ile yaşanan kriz aslında böyle bir fona ihtiyaç duyulacağını da gösterdi. Bu yıl da bunun üzerine çalışacak ve enerji sektörünün hükümete tavsiyelerini sunacağız" dedi.

Öğütçü, kulübün 9-11 Aralık'ta İstanbul'da gerçekleştireceği enerji toplantısına ilişkin, AA muhabirine yaptığı değerlendirmede, Boğaziçi Enerji Kulübü'nün her yıl dünyanın, bölgenin ve Türkiye'nin enerji liderlerini bir araya getirdiğini ve kapalı kapılar ardında görüşmelerin yapıldığını anlattı.

Bu yıl düzenlenen toplantının Rusya ile yaşanan kriz dolayısıyla çok önemli bir zamana denk geldiğine işaret eden Öğütçü, "Bu krizin enerji güvenliğine yansıma ihtimalini gördük. Buna bağlı olarak, Azerbaycan ile Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı (TANAP) projesinin hızlandırılması, Katar ile imzalanan LNG mutabakatı, Irak'ın Kürt bölgesindeki yatırımların öne çekilmesi, Doğu Akdeniz'deki gelişmeler şu an gündemi oluşturuyor. Bizim gerçekleştireceğimiz toplantılarda da bunlar ağırlıklı olarak tartışılacak" ifadelerini kullandı.

Öğütçü ayrıca, şu an enerji sektörünün gündemini meşgul eden yatırımların düşmesi, enerji talep haritalarının değişmesi ve jeopolitik risklerin artması gibi önemli konuların da görüşmelerin ana teması olacağına dikkati çekti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'ın da toplantıya katılmasının beklendiğini aktaran Öğütçü, Albayrak'ın da bakanlığı dönemindeki önceliklerini anlatacağını aktardı.

Öğütçü, geçen yılki toplantının en önemli sonuçlarından birinin 'Türk Enerji Fonu' şeklinde bir yapının oluşturulması yönünde olduğunu hatırlatarak, şöyle devam etti:

"Geçen yıl Türkiye'nin önümüzdeki 10 yıllık dönemde 120 milyar dolar yatırıma ihtiyacı olduğu konuşulmuş ve bunun üzerine Kulüp bir 'Türk Enerji Fonu' kurulması yönünde bir tavsiyede bulunmuştu. Rusya ile yaşanan kriz aslında böyle bir fona ihtiyaç duyulacağını bir kez daha gösterdi. Biz de bu konudaki talebimizi yenileyeceğiz. Sanıyorum ki yaşanılan kriz bu tür konuların gündeme alınmasını öne çekecek. Ayrıca, konferans süresince hükümete enerji sektörünün önümüzdeki döneme dönük tavsiyelerini de sunacağız."

Toplantının bu yıl bir ilk yaparak gençlere de kapılarını açacağını belirten Öğütçü, 'Enerjinin Genç Liderleri' adında düzenledikleri bir programla enerji sektöründe gençlerin yetiştirilmesinin teşvik edileceği ve toplantıda da bazı öğrencilere ödül verileceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Boğaziçi Enerji Kulübü Toplantısı Çarşamba Günü Başlayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement