Bolu Belediyesi'nden gündem olacak nikah tarifesi: Üçüncü kez evlenen 50 bin lira, yabancılar 100 bin lira ödeyecek - Son Dakika
Ekonomi

Bolu Belediyesi'nden gündem olacak nikah tarifesi: Üçüncü kez evlenen 50 bin lira, yabancılar 100 bin lira ödeyecek

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan yine gündem olacak bir karara daha imza attı. Özcan boşanmaları özendirmemek ve yabancı uyrukluların evlenerek Bolu'ya yerleşmesini önlemek için nikah ücretlerine zam yapacağını açıkladı. İlk nikahta ücretin düşük olacağını belirten Özcan, "Taraflardan birinin üçüncü nikahı olması halinde ücret 50 bin lira. Taraflardan birisinin veya ikisinin de yabancı uyruklu olması halinde nikah ücreti 100 bin lira" ifadelerini kullandı.

11.11.2021 17:31  Güncelleme: 17:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, 2022 yılı bütçe gelir tarifeleri hakkında gazetecilere açıklamalarda bulundu. Özcan, planlanan tarifeler arasında en çok tartışılacak olanın nikah ücretleri olacağını belirterek, "Şimdi taraflardan ikisinin de ilk nikahıysa fiyat tarifesindeki düşük rakam uygulanacak, yani iki tarafında da ilk evliliğiyse ucuz olacak. Taraflardan birinin ikinci nikahı olması halinde, nikah ücreti 5 bin lira. Taraflardan birinin üçüncü nikahı olması halinde nikah ücreti 50 bin lira. Taraflardan birisinin veya ikisinin de yabancı uyruklu olması halinde nikah ücreti 100 bin lira" dedi.

Bolu Belediyesi'nden çok konuşulacak nikah tarifesi: Üçüncü kez evlenen 50 bin lira, yabancılar 100 bin lira ödeyecek

"BOŞANDIRMAYI ÖZENDİRMEMEK İÇİN YAPIYORUZ"

Fiyat tarifesindeki uygulamayı boşandırmayı özendirmemek ve yabancıların Bolu'da evlenerek kente yerleşmesini engellemek için yaptıklarını ifade ederek, "Bunu ne için yapıyoruz? İlk üç maddede aileyi korumak için, boşandırmayı özendirmemek için. Anayasa'nın 74 ve 76'ncı maddelerine göre aile bütünlüğünü korumak için uygulama yapıyoruz. Peki, taraflardan birinin yabancı uyruklu olması ya da ikisinin de yabancı uyruklu olmasını halinde, '100 bin liradır nikah ücreti' derken neyi kast ediyoruz? İki şeyi kast ediyoruz. Hanımı ölmüş. Bizim amca gidiyor, yabancı bir kadını alıp getiriyor. Çoğunda da dolandırılıyor amcamız. Ama çoluğu, çocuğu huzursuz. Miras hukuku konusunda sıkıntılar ortaya çıkıyor. İkincisi iki tane yabancı uyruklu Bolu'da evlenmesin diye. Bolu'ya yerleşmesin diye. Bolu'da çoluk çocuk sahibi olmasın diye. İki Suriyeli, iki Iraklı burada evlenmesin diye bu düzenlemeyi getiriyoruz" diye konuştu.

Bolu Belediyesi'nden çok konuşulacak nikah tarifesi: Üçüncü kez evlenen 50 bin lira, yabancılar 100 bin lira ödeyecek

"ZİNA SUÇU TÜRK CEZA KANUNU'NA KONULMALIDIR"

Zina suçunun Türk Ceza Kanunu'na konulması gerektiğini savunan Başkan Özcan, "Zinanın suç olmaktan çıkarılmasından sonra ülkede boşanma oranları hızlı bir şekilde arttı. O yüzden zina suçu Türk Ceza Kanunu'na konulmalıdır. Benim düşüncem bu. Belediye olarak sosyal sorumluluğumuz var. Gençlerimizi boşanmaya teşvik edici değil, tam tersi boşanmamaya teşvik etmemek için, aile bütünlüğünü korumak için, anası babası ayrılmış çocukların travmalar yaşamaması için bu kararları alıyoruz. İkincisi yabancıların Bolu'da evlenip, Bolu'ya yerleşmelerini, çoluk çocuk sahibi olmalarını istemiyoruz. Ülkelerine dönmelerini istiyoruz, bu yüzden bu kararları da teklif ediyoruz. Mecliste de oy birliğiyle geçeceğini düşünüyorum. Muhalefet meclis üyelerinden bir tanesi bile buna hangi gerekçeyle itiraz edecek merak ediyorum. İtiraz edene de, "Kardeşim ikinci evlilik peşinde misin? Üçüncü evlilik peşinde misin? sorusunu sorarım" ifadelerini kullandı.

Bolu Belediyesi\'nden gündem olacak nikah tarifesi: Üçüncü kez evlenen 50 bin lira, yabancılar 100 bin lira ödeyecek
Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Bolu Belediyesi'nden gündem olacak nikah tarifesi: Üçüncü kez evlenen 50 bin lira, yabancılar 100 bin lira ödeyecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Denizli Büyükşehir Belediyesi İhtiyaç Fazlası Araçları Sergiledi
    16:46 Denizli Büyükşehir Belediyesi İhtiyaç Fazlası Araçları Sergiledi

    Denizli Büyükşehir Belediyesi, ihtiyaç fazlası olan 45 adet kiralık aracını sergileyerek tasarruf sağlayacaklarını duyurdu. Başkan Çavuşoğlu, araçların geri gönderilmesiyle aylık 1 milyon 214 bin 962 TL tasarruf edileceğini ve belediyenin gereksiz harcamaların yapılmadığı bir kurum olacağını belirtti.

  • Tekstil ve Hammaddeleri Sektörü Türk Heyeti, Dünya Döngüsel Ekonomi Forumu'na Katıldı
    16:41 Tekstil ve Hammaddeleri Sektörü Türk Heyeti, Dünya Döngüsel Ekonomi Forumu'na Katıldı

    Tekstil ve Hammaddeleri Sektör Kurulu Başkanı Ahmet Fikret Kileci ve beraberindeki heyet, Belçika'nın Brüksel kentinde düzenlenen Dünya Döngüsel Ekonomi Forumu'na katıldı. Türk heyeti, etkinlikte iş insanları, politika yapıcılar ve uzmanlar ile temaslarda bulundu. Forumda döngüsel ekonominin önemi vurgulandı ve sektörün sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmasına yardımcı olacak projeler üzerinde çalışmalar yapıldı.

  • Çankırı ve Kastamonu'da Mart ayında 483 adet konut satıldı
    16:34 Çankırı ve Kastamonu'da Mart ayında 483 adet konut satıldı

    Türkiye İstatistik Kurumu'nun verilerine göre, Çankırı'da Mart ayında 118 adet konut satışı gerçekleşti. Bu rakam bir önceki yıla göre yüzde 37,6 azaldı. Kastamonu'da ise Mart ayında 365 konut satıldı ve bu rakam bir önceki yıla göre yüzde 8,1 azaldı.

  • ING Türkiye Bireysel Bankacılık Genel Müdür Yardımcılığına Tuğçe Bora Kılıç atandı
    16:29 ING Türkiye Bireysel Bankacılık Genel Müdür Yardımcılığına Tuğçe Bora Kılıç atandı

    ING Türkiye, Bireysel Bankacılık Genel Müdür Yardımcılığı görevine Tuğçe Bora Kılıç'ı atadığını duyurdu. Kılıç, 1 Mayıs itibarıyla bu göreve başlayacak ve ING'nin Türkiye'nin en sevilen dijital bankası olma ve üstün müşteri deneyimi sunma hedeflerine liderlik edecek.

  • Efeler Belediyesi, Uluslararası Aydın Tarım Gıda ve Hayvancılık Fuarı'na katıldı
    16:24 Efeler Belediyesi, Uluslararası Aydın Tarım Gıda ve Hayvancılık Fuarı'na katıldı

    Efeler Belediye Başkanı Anıl Yetişkin, Aydın Tarım Gıda ve Hayvancılık Fuarı'nın açılış törenine katılarak, belediyenin ürünlerini sergiledi.

  • Hanönü Kaymakamlığı, köylere hizmetlerin artırılması için yeni araç aldı
    16:15 Hanönü Kaymakamlığı, köylere hizmetlerin artırılması için yeni araç aldı

    Hanönü Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği, köylere yapılan hizmetlerin artırılması amacıyla kanal kazıcı ve yükleyici araç satın aldı. Kaymakamlık önünde düzenlenen törende dua edilerek, yeni araç hizmete girdi. Kaymakam Tolga Değirmenci, yeni araçların ilçeye ve millete hayırlı olmasını temenni ederek, 'İnşallah almış olduğumuz bu makine köylerimizde güzel hizmetler verecek.' dedi. Programa Hanönü Belediye Başkanı Metin Yamalı, kurum amirleri ve muhtarlar da katıldı.

  • Edirne'de Balkan İş Forumu düzenlendi
    16:10 Edirne'de Balkan İş Forumu düzenlendi

    Edirne Valiliği Balkan Şehirleri İş Birliği Edirne Platformu tarafından düzenlenen Balkan İş Forumu'na Balkanlar ve Trakya'dan 240 firma katıldı. Edirne Valisi Yunus Sezer, iş insanlarına bürokratik işlemlerde yardım edileceğini belirtti.

  • Hanönü İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Üreticilere 12 Bin Sebze Fidesi Dağıttı
    16:08 Hanönü İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Üreticilere 12 Bin Sebze Fidesi Dağıttı

    Hanönü İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, desteklemek amacıyla ilçedeki üreticilere 7 bin 680 domates ile 4 bin 320 biber fidesi dağıttı. Fide dağıtım programında üreticilerle sohbet eden İlçe Tarım ve Orman Müdürü Aydın Arukan, bol ürünlü bir sezon temennisinde bulundu.

  • TZD'nin 43. Olağan Genel Kurulu'nda Hüseyin Demirtaş yeniden Genel Başkan seçildi
    16:01 TZD'nin 43. Olağan Genel Kurulu'nda Hüseyin Demirtaş yeniden Genel Başkan seçildi

    Türkiye Ziraatçılar Derneği'nin (TZD) 43. Olağan Genel Kurulu'nda Hüseyin Demirtaş, tek aday olarak girdiği seçimde 64 oyla yeniden Genel Başkanlığa seçildi. Demirtaş, genel kurulda yaptığı konuşmada tarım sektöründeki sorunları ve tarım politikalarının önemini vurguladı.


Advertisement