Btso Yönetim Kurulu Başkanı Burkay Açıklaması - Son Dakika
Ekonomi

Btso Yönetim Kurulu Başkanı Burkay Açıklaması

Btso Yönetim Kurulu Başkanı Burkay Açıklaması

İnegöl’de mobilya sektörü temsilcileri ile bir araya gelen Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, mobilya sektöründeki gelişmenin diğer sektörleri de doğrudan etkilediğini belirterek, “BTSO olarak mobilya sektörünün her zaman yanındayız” dedi.

06.11.2014 12:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İnegöl'de mobilya sektörü temsilcileri ile bir araya gelen Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, mobilya sektöründeki gelişmenin diğer sektörleri de doğrudan etkilediğini belirterek, "BTSO olarak mobilya sektörünün her zaman yanındayız" dedi.

İstanbul Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri İhracatçı Birliği, 32. Mobilya ve Dekorasyon Fuarı (MODEF EXPO) çerçevesinde İnegöl Angelacoma Otel'de toplantı yaptı. Programa İnegöl Kaymakamı Ali Akça, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürü Veysel Parlak, İstanbul Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri İhracatçı Birliği Başkanı Ahmet Güleç ve mobilya sektöründe faaliyet gösteren firmaların yetkilileri katıldı. Burkay, Türkiye'nin mobilya sektöründe 2013 yılında 200'ü aşkın ülkeye 2 milyar dolardan fazla ihracat gerçekleştirdiğini, sektörde 260 bin kişiye doğrudan istihdam sağlandığına dikkat çekti.

İnegöl'ün 2013 yılında 1,1 milyar dolarlık dış ticarete imza attığını ve 656 milyon dolar dış ticaret fazlası verdiğini dile getiren İbrahim Burkay, İnegöllü mobilya sektörü temsilcilerini gösterdikleri başarıdan dolayı tebrik etti. İnegöl'de mobilya sektörünün 100 yıllık geçmişe sahip olduğunu belirten Burkay, tasarım açısından mobilya sektörünün Türkiye'deki en güçlü alanlardan bir tanesi olduğunu kaydetti.

İnegöl'ün Türkiye'ye mobilya ihracatına liderlik yapmasının Bursa için gurur verici olduğunu ifade eden Burkay, "İnegöl'ün mobilya sektöründe 2023 yılında 1 milyar dolarlık ihracat hedefine ulaşacağına yürekten inanıyorum. İnegöl'ün ciddi bir gücü ve potansiyeli var. Bu başarıyı sürdürülebilir hale getirmeliyiz" dedi.

"İNEGÖL KABINA SIĞMIYOR"

İnegöl'e mobilya sektörü ile ilgili mükemmeliyet merkezinin kazandırılması gerektiğini ifade eden Burkay, "BTSO olarak İnegöl'de mobilya sektörünün her zaman yanındayız. Her türlü projenizde en büyük destekçiniz ve ortağınız BTSO olacaktır. Çünkü mobilya sektörünü ne kadar geliştirirsek, diğer sektörlerimiz de o kadar güçlenir. İnegöl'de bu sene 32. kez düzenlenen MODEF EXPO, sektörün en önemli başarılarından birisidir. İnegöl, kabına sığmıyor. Büyük şehirlerin ihracatları ve potansiyelleri İnegöl kadar yok. Bu açıdan İnegöl'de mobilya fuarını uzun yıllar sürdürmeliyiz" şeklinde konuştu.

Başkan Burkay, sektör çeşitliliğinin şehir ekonomisine büyük değer kattığına işaret ederek, "İnegöl'ün en önemli değeri mobilyadır. Ama sadece mobilya sektörü ile övünmek doğru değildir. Sektör çeşitliliği başlayınca ekonomiler daha çok canlanır. Tek bir pazara mahkum kalmak risk oluşturur. Bu açıdan sektörel çeşitliliğe büyük önem vermeliyiz" dedi.

"HEDEFİMİZ, MARKALI ÜRETİM"

Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürü Veysel Parlak, Türk mobilya sektöründe İnegöl'ün önemli başarılara imza attığını kaydetti. Türkiye'nin son yıllarda büyük atılımlar gerçekleştirdiğini dile getiren Parlak, "Ülkemiz sanayi ve ihracat bağlamında nihai hedefimiz, markalı üretim ve iyi tasarımlardır. Ekonomi Bakanlığı olarak bu hedeflere ulaşmada sanayicilerimizi teşvik etmek adına mal ve hizmet ihracatına yönelik kapsamlı destekler mevcut. İnegöllü sanayicilerimizi gösterdiği başarıdan dolayı tebrik ederim" dedi.

İstanbul Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri İhracatçı Birliği Başkanı Ahmet Güleç, İnegöl'de mobilya sektör temsilcilerinin birlik ve beraberliğinin Türkiye'ye örnek olduğunu ifade etti.

Toplantının sonunda, Başkan Burkay, Veysel Parlak ve Çilek Mobilya Genel Müdürü Muzaffer Çilek'e plaket takdim edildi. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Btso Yönetim Kurulu Başkanı Burkay Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement