AYŞE ŞENSOY - Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA), yatırımcılarına sağladığı mali desteğin yanında, bünyesinde kurduğu iki yatırım destek ofisiyle de yatırımcıları bu süreçlerinde de yalnız bırakmıyor.
İzin, ruhsat ile diğer idari işlemlerin hızlı ve ücretsiz şekilde yürütüldüğü bu ofislerde ekipler, yatırımcıların iş yükünü sırtlayarak onlara yatırım aşamasında zaman kazandırıyor.
MEVKA Konya Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü İsmail Ünver, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ajans bünyesinde Konya ve Karaman illerinde faaliyet gösteren iki Yatırım Destek Ofisi (YDO) bulunduğunu söyledi.
Ofisin, 2012 yılında ilan edilen Yeni Teşvik Sistemi içerisinde "yerel birim" olarak tanımlandığını belirten Ünver, bu noktada belge düzenleme, belge kapama ve teşvik belgelerinin izlenmesi gibi çeşitli görevler üstlendiğini dile getirdi.
Yatırımcılara özel "Tek Durak Ofis" imkanı
"Yatırım Destek Ofisimiz, bölgede yatırım yapmak isteyenler için 'Tek Durak Ofis' görevi görerek, ücretsiz hizmetler sunan bir birimdir" diyen Ünver, şunları kaydetti:
"Ofislerimizde, özel kesimdeki yatırımcıların, kamu kurum ve kuruluşlarının görev ve yetki alanına giren izin ve ruhsat işlemleri ile diğer idari işlemlerini yönetim kurulu adına tek elden takip ediyoruz. Bu kapsamda gerekli bilgilendirme ve yönlendirme hizmetleri sağlamaktayız. Yatırımcılarımıza karşılaştıkları engel ve sorunların çözümü konusunda ilgili merciler nezdinde girişimde bulunmak da görevlerimiz arasındadır. Bu ofisler, yatırımcıların adeta 'sağ kolu'. Ofislerimiz sayesinde izin, ruhsat ve bilgilendirme gibi yatırım işlemleri daha pratik yürütülüyor. Yani yatırımcı, işini sürekli takip eden bir ekiple çalışmış oluyor. Maddi desteğin yanında bir anlamda manevi destek sağlamış oluyoruz."
"Türkçe ve İngilizce tanıtım filmleri ile yatırım web siteleri hazırlattık"
Ünver, yerel düzeyde kurulmuş böylesi yapıların misyonunun daha iyi anlaşılacağı, işlevsellik ve etkinliğinin daha fazla artacağı ve yatırımcıların bu ofislerden daha fazla istifade edeceğine inandığını söyledi.
Konya'nın kendi yapısına uygun yerli ve yabancı yatırımcıları bu bölgeye çekmeyi hedeflediklerini vurgulayan Ünver, şöyle devam etti:
"Yatırım Destek Ofisimiz sadece müracaat edildiği zaman harekete geçen değil aynı zamanda yurt içi ve yurt dışında çeşitli ziyaretler, fuarlar, organizasyonlar ile de yatırımcılara ulaşma, Konya ve Karaman'ı tanıtma ve yatırımcı çekmeye dönük faaliyetler gerçekleştirmektedir. Ayrıca, yatırımcılara yönelik Türkçe ve İngilizce tanıtım filmleri ile yatırım web siteleri hazırlattık. Yeni istihdam, teknoloji ve yeni bilgi akışının sağlanmasını amaçlıyoruz. 2023'te Türkiye'nin 500 milyar dolar ihracat hedefi var. Konya bu süreçte vagon değil lokomotif il olmak istiyor. Yatırımcılarımızı, ofislerimizin sağladığı hizmetlerden faydalanmaya davet ediyorum." - Konya
Son Dakika › Ekonomi › Bu Ofisler Yatırımcıların 'Sağ Kolu' - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?