Cari Açığı Azaltmak İçin Nükleer Şart - Son Dakika
Son Dakika Logo

Cari Açığı Azaltmak İçin Nükleer Şart

Cari Açığı Azaltmak İçin Nükleer Şart
08.10.2012 12:04  Güncelleme: 12:08

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Japon Nikkei Gazetesi'ne verdiği mülakatta, nükleer santral inşaat projesine yönelik müzakerelerle ilgili olarak bu yıl içinde projeyi kazanan şirketi açıklayacaklarını belirtti.

Milliyet Gazetesi'nin haberine göre, Türkiye'nin 2023 yılına kadar 3 nükleer santral inşa etmeyi planladığını bildiren Babacan, "Akdeniz kıyısında 1. santral projesini Rusya aldı. Karadeniz kıyısındaki 2. santral için Japonya, Çin, Güney Kore ve Kanada'dan oluşan 4 ülke projeyi almak için yarış halinde" diye konuştu. Nükleer Santral Projesi'nde son durumla ilgili soruya Babacan, şu yanıtı verdi:

"Yıl içinde santrali yapacak tarafı seçeceğiz. Türkiye ekonomisi hızla büyüyor ve buna paralel olarak enerji talebimiz de artıyor. Cari açığı azaltmak için nükleer santrale mutlaka ihtiyacımız var. Türkiye'nin daha fazla bekleyecek zamanı yok.

2012 yıl sonu müzakerelerde son tarih. Japonya'nın nükleer santral teknolojisine yönelik olumlu değerlendirmemiz değişmeyecek. Şu an üzerinde konuştuğumuz 2. Nükleer santral ve bunun da son santral olmayacağını vurgulamak isterim."

http://ekonomi.milliyet.com.tr/babacan-cari-acigi-azaltmak-icin-nukleer-santral-sart/ekonomi/ekonomidetay/08.10.2012/1608377/default.htm

Kaynak: TheLira.com

Son Dakika Ekonomi Cari Açığı Azaltmak İçin Nükleer Şart - Son Dakika


Advertisement