"Damızlık keçi" ihracatı GAZİANTEP - Son Dakika
Ekonomi

"Damızlık keçi" ihracatı GAZİANTEP

"Damızlık keçi" ihracatı GAZİANTEP

"Damızlık keçi" ihracatı GAZİANTEP

24.09.2013 17:54

"Damızlık keçi" ihracatı - GAZİANTEP

Gaziantep'ten "damızlık keçi" ihracatı

- Gaziantep'in Nurdağı ilçesindeki bir çiftlikte üretilen damızlık keçiler Azerbaycan'a ihraç edildi - AK Parti Milletvekili Koçer: "Et ithalatı yaptığımız dönemleri düşünürsek hayvancılığın önemi her geçen gün artıyor"

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep'ten Azerbaycan'a damızlık keçi ihracatı yapıldı.

Nurdağı ilçesine bağlı Hisar köyünde, Haydar Demirezer'e ait çiflikten damızlık keçi ihracatı yapılması nedeniyle tören düzenlendi. AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, burada yaptığı konuşmada, hayvancılık sektörünün sorunlarının çözümü için gayret gösterdiklerini belirtti.

Hayvancılık ve süt üretiminin Türkiye için çok önemli olduğuna işaret eden Koçer, "Son dönemde ilimizde hayvancılık sektöründe ön plana çıktı. Hazırlanan projeler ve teşvik sayesinde firmalarımız üretime başladı. Özellikle et ithalatı yaptığımız dönemleri düşünürsek hayvancılığın önemi her geçen gün artıyor" dedi.

AK Parti İl Başkanı Ahmet Uzer ise GAP Eylem Planı çervevesinde 60 projeye destek verildiğini ifade etti.

Son yıllarda hayyavancılık sektöründe canlanma görüldüğünü aktaran Uzer, şunları kaydetti:

"Ülkemiz kırmızı et ithalatı yapmaktan kurtulacaksa bu işletmelerin desteklenmesi ve yaşaması gerekir. Bugün burada bir ilke şahit oluyoruz. Bu şehirde yetiştirilen damızlık keçi Azerbaycan'a ihraç ediliyor. Böyle modern çiftliğin bölgemizde olmasından dolayı da gurur duyduk. Süt ve et temel tüketim maddelerimizin en önemli kalemleri. Bu ülkede et ve sütün daha kaliteli yetiştirilmesi adına bu işletmelerin çok büyük öneme haiz olduğunu düşünüyorum. İnşallah hükümetimizin vereceği bazı desteklerle sektörde daha fazla ihracat yapan bir ülke konumuna geleceğimize inanıyorum."

İşletme sahibi Demirezer de Türkiye'de ilk defa damızlık keçi ihracatı yapan firma unvanını elde ettiklerini söyledi. Çiftlikte yaklaşık 4 bin baş damızlık keçi bulunduğunu anımsatan Demirezer, "Girişimlerimiz sonucu Azerbaycan'a bin damızlık keçi ihracatı yaptık" diye konuştu.

Programda ayrıca AK Parti milletvekilleri Halil Mazıcıoğlu, Mehmet Erdoğan ve Derya Bakbak birer konuşma yaptı.

-keçi

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi 'Damızlık keçi' ihracatı GAZİANTEP - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement