Demirdöküm'ün Vailant'a Satışına İzin - Son Dakika
Ekonomi

Demirdöküm'ün Vailant'a Satışına İzin

Demirdöküm\'ün Vailant\'a Satışına İzin

Rekabet Kurulu, Koç Grubu'nun Demirdöküm'ü Alman Vaillant'a Satmasına İzin Verdi. Demirdöküm, 291 Milyon Euroya El Değiştirecek.

28.08.2007 15:03

Rekabet Kurulu, Koç Grubu’nun Demirdöküm’ü Alman Vaillant’a satmasına izin verdi. Demirdöküm, 291 milyon euroya el değiştirecek.

Koç Holding’den İMKB’ye yapılan açıklamada, Türk Demirdöküm Fabrikaları’ndaki yüzde 72.56’sını temsil eden hisselerinin Vaillant GMBH garantörlüğünde, Vaillant Saunier Duval Iberica S.L.’ye satışına ilişkin olarak 28 Mayıs’ta hisse devir sözleşmesi imzaladığı anımsatıldı.

Hisse satışının birleşme-devralmaya ilişkin Rekabet Kanunu hükümleri çerçevesinde Rekabet Kurulu iznine tabi olduğu belirtilen açıklamaya göre, Rekabet Kurulu, satışa izin verdi.

Rekabet Kurulu izni ile satış süreci tamamlanacak. Böylece Koç Topluluğu şirketlerinden, ısınma sektörünün lideri olan Demirdöküm Fabrikaları, 291 milyon euro değerle Alman Vaillant’ın olacak.

SEKTÖR LİDERİ 

50 yılı aşan geçmişi ile Türkiye ısıtma sektörünün lider şirketi olan Demirdöküm, 2006 yılında yaklaşık 420 milyon euroluk satış gerçekleştirmişti. Kombi, termosifon, gazlı ve elektrikli şofbenler ve radyatör üretiminde kendi teknolojisi ile Türkiye’de pazar lideri olan şirket, 2004 yılından beri gerçekleştirdiği ihracat atağı ile İngiltere, Almanya, İtalya gibi zorlu pazarların yanı sıra Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerine de ihracat gerçekleştirdi.

Avrupa’nın tek çatı altında en büyük panel radyatör üreticilerinden olan Demirdöküm, geçen yıldan beri Bozüyük’teki fabrikasında Alman Schaefer şirketinden satın aldığı hatlarla radyatör kapasitesini artırmış ve teknolojisini yenilemişti. Çin’de de bir fabrikası bulunan Demirdöküm, büyüyen klima pazarında da çeşitli ürünleri ve markaları ile yer alıyor. Güneş enerjisi, yakıt pili, mikro jenerasyon gibi geleceğin teknolojilerine de yatırım yapan Demirdöküm, bu alanlardaki Arge projeleri üzerinde yoğun olarak çalışıyor.

Demirdöküm’ün yeni hissedarları olacak Alman Vaillant grubu, 100 yılı aşkın geçmişi ile dünyanın lider ısıtma ve havalandırma şirketleri arasında yer alıyor. 2 milyar euroyu aşkın satış hacmi, 14 ülkede üretim ve araştırma birimleri ve 10 bini aşkın çalışanı ile Vaillant, Türkiye’de de 20 yıldır faaliyet gösteriyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Demirdöküm'ün Vailant'a Satışına İzin - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement