Diyarbakır'da 'Ev'leniyoruz Fuarı' Açıldı - Son Dakika
Ekonomi

Diyarbakır'da 'Ev'leniyoruz Fuarı' Açıldı

Diyarbakır\'da \'Ev\'leniyoruz Fuarı\' Açıldı

Evlilik hazırlığı yapan çiftlere yönelik olarak düzenlenen ‘Ev’leniyoruz Fuarı’ Diyarbakır’da ilk kez ziyaretçilere kapılarını açtı.

12.10.2017 16:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Evlilik hazırlığı yapan çiftlere yönelik olarak düzenlenen 'Ev'leniyoruz Fuarı' Diyarbakır'da ilk kez ziyaretçilere kapılarını açtı.

Elazığ yolu üzerinde bulunan TÜYAP Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde evlilik hazırlığı yapan çiftlere yönelik olarak Diyarbakır'da ilk kez düzenlenen 'Ev'leniyoruz Fuarı'nın açılışı yapıldı. Fuarın açılış törenine, Vali Vekili Dr. Ahmet Naci Helvacı, TÜYAP Anadolu Fuarları Genel Müdürü Cihat Alagöz, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Ahmet Sayar, Diyarbakır Ticaret Borsası (DTB) Başkanı Engin Yeşil, Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği (DESOB) Başkanı Alican Ebedinoğlu, Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Karavil ve vatandaşlar katıldı.

15 Ekim'e kadar devam edecek olan fuarın açılış konuşmasını yapan TUYAP Anadolu Fuarları Genel Müdürü Cihat Alagöz, fuarın Diyarbakır ve bölgenin sosyal hayatına önemli kazanımlar sağlaması temennisinde bulundu.

"İnsanlar bir Diyarbakır'a gelirken bir de giderken ağlar"

Vali Vekili Ahmet Naci Helvacı, kente yeni gelen birisi olarak yaşadıklarını anlatırken, "Buraya yeni geldiğimde öğrendim. 'İnsanlar bir Diyarbakır'a geldiğinde ağlar bir de giderken ağlar' demişlerdi. Diyarbakır'a gelirken ağlamadım ama bütün ailece, çocuklar ellerini yumruk yaparak 'Allah Diyarbakır'a gidiyoruz' diyerek geldiler. Dolayısıyla Diyarbakır herkes tarafından tanınan ve bilinen bir kent. Türkiye'de şehirleri önem sırasına göre sırala derseniz Diyarbakır büyük bir ihtimalle ilk beşte, yüzde 100 de ilk 10'da yer alacak bir kent. Ancak yine herkesin bildiği gibi Diyarbakır sahip olduğu pozitif potansiyelinin ötesinde maalesef ki negatif unsurlarıyla tanınma durumunda kalmış bir kent. Bu kentin bu durumunu makus talih olmaktan çıkarmanın en önemli 3 koşulu var. Birincisi sahip olduğu birikim ikincisi sosyal ve kültürel hareketlilik ve üçüncüsü de bir şehrin sahip olduğu ekonomik potansiyel. Bu üç unsuru doğru parametreler üzerinde harekete geçirip işlettiğiniz zaman o şehir kendisine oynanan oyunları da bozacak hale gelecektir" dedi.

"Fuarlar kente canlılık getirir"

DTB Başkanı Engin Yeşil, Diyarbakır ve bölgede yaşanan olaylar nedeniyle iki yıl boyunca kentte fuarların yapılamadığına dikkat çekerek, "Fuarlar gerek sosyal ve gerekse ekonomik ilişkilerin gelişimi açısından çok önemlidir. İlimizde iki yıl aradan sonra Tarım ve Hayvancılık fuarının ardından bir başka fuarın düzenleniyor olması bizleri oldukça mutlu etmiştir. Fuarlar ile birlikte kentte aynı zamanda kültürel, sanatsal ve çeşitli eğitim programlarının da düzenlenmesi bölgenin sosyal hayatına ciddi hareketlilik ve canlılık getirecektir. Bundan sonraki süreçte 2018 yılında ilimizde Tarım, İnşaat, Evleniyoruz, Kitap ve Auto Show Fuarları gibi 5 fuarın düzenlenecek olması kentin ticaret, sanayi ve ekonomisini ülke gündemine getirip kentimizde moral ve motivasyonu yükseltecektir" diye konuştu.

"Amacımız her ay bir fuar"

DTSO Başkanı Ahmet Sayar ise amaçlarının özellikle üreticilerin ve satıcıların yeni ürünlerini tanıtma ve yeni ticari işbirliklerini sağlama olduğunu belirterek, "Aynı zamanda Diyarbakır Türkiye'nin en genç illerinden biri. Evlilik hazırlığı yapan, evini yenilemek isteyenlerin ev ihtiyaçlarını bir bütün olarak bir arada görebilme imkanı olan bir fuar organizasyonu. DTSO olarak gerek sanayide gerek üretimde gerek ticaretin geliştirilmesinde çalışma ve projelerimizin ana çalışmalarının arasında fuar organizasyonları da yer alıyor. Çünkü fuarlar kent ekonomisine hem direk hem de dolaylı olarak özellikle kentimizin imajı açısından çok önem arz ediyor. Bu anlamda organizasyon firmamız TUYAP 2018 için 7 fuar organizasyonun yapılması konusunda bir planlama yapmış durumda. Bizim orta vadede kent olarak amacımız her aya bir fuar. Çalışmalarımız bu yönde devam edecek" şeklinde konuştu.

Açılış töreninin ardından evliliğe ilk adımlarını atan Tuba Sakal ve Metin Güneş çiftinin nikahları kıyıldı. Fuar düzenlenen defileyle devam etti. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Diyarbakır'da 'Ev'leniyoruz Fuarı' Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.

  • Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak
    21:26 Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 694 milyon 461 bin liralık tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerin hesaplarına aktaracaklarını duyurdu. Ödemeler arasında hububat-baklagil ve dane mısır desteği, hayvan hastalıkları tazminat desteği, biyolojik/biyoteknik mücadele desteği, sertifikalı tohum üretim desteği, kırsal kalkınma yatırım desteği, bombus arısı kullanım desteği, büyükbaş damızlık (düve) hayvan alım desteği, küçük aile işletmesi desteği ve sertifikalı fidan kullanım desteği bulunuyor.

  • İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı
    21:23 İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı

    İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın Üst Yöneticiliği (CEO) görevini vekaleten yürüten Selahattin Bilgen, Eylül 2023'ten beri bu görevi sürdürüyordu. İGA, küresel rekabetin hızla değişen dinamiklerine uyum sağlayarak kurumsal güçlenmesini sürdürüyor. Bilgen'in kapsamlı tecrübesi, bilgi ve birikimiyle İstanbul Havalimanı'na önemli katkılar sunduğu belirtilerek, asaleten İGA İstanbul Havalimanı İşletmesi CEO'su olarak atandığı açıklandı.

  • DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü
    20:53 DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü

    CAPE Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyeti, Güney Afrikalı siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Türk iş insanları, Johannesburg, Pretorya ve Cape Town kentlerinde üst düzey hükümet yetkilileri ve Güney Afrika'nın önde gelen iş insanlarıyla görüşmeler yaptı. Güney Afrika Ticaret ve Sanayi Bakanı Ebrahim Patel'in de katıldığı etkinlikte, Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ticaret bağları ve işbirliği potansiyeli vurgulandı. DEİK heyeti, ziyaret kapsamında yeni iş ilişkileri kurmayı ve ticaret ile yatırım fırsatlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi
    20:48 Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi

    Ankara'nın Nallıhan ilçesinde belediye, çiftçilere girdi ve yem maliyetlerini azaltmaları amacıyla yüzde 75 hibe destekli silajlık mısır tohumu desteği verdi. Nallıhan Belediyesi, yerelden kalkınma ilkesi doğrultusunda tarım ve hayvancılığa hibe desteklerini artırarak, üreticilere mısır tohumu dağıttı. Belediye Başkanı Ertunç Güngör, üreticilere desteklerinin süreceğini belirterek, bereketli bir üretim diledi.

  • Kilisli çiftçilere 650 bin adet fide dağıtımı yapıldı
    20:46 Kilisli çiftçilere 650 bin adet fide dağıtımı yapıldı

    Kilis İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Kilis'te tarım alanlarının kullanımını teşvik etmek amacıyla 3 bin 53 çiftçiye 650 bin adet domates, patlıcan ve biber fidesi ücretsiz olarak dağıtıldı. Dağıtım töreninde Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi hakkında bilgi veren İl Tarım ve Orman Müdürü Levent Küçük, projenin amaçlarını ve bugüne kadar gerçekleştirilen çalışmaları anlattı.


Advertisement