Ege'den Chevrolet'e: Yeriniz Hazır Yatırıma Bekleriz - Son Dakika
Ekonomi

Ege'den Chevrolet'e: Yeriniz Hazır Yatırıma Bekleriz

Ege\'den Chevrolet\'e: Yeriniz Hazır Yatırıma Bekleriz

ABD'li General Motors'un Güney Kore ile birlikte Chevrolet'i Avrupa'da üretme kararı ve listede Türkiye'nin de olması üzerine heyecanlanan Ege iş dünyası, "Yatırım için en avantajlı yer İzmir" diyerek bu otomotiv yatırımını bölgeye çağırdı.

13.08.2011 12:45

ABD'li General Motors'un Güney Kore ile birlikte Chevrolet'i Avrupa'da üretme kararı ve listede Türkiye'nin de olması üzerine heyecanlanan Ege iş dünyası, "Yatırım için en avantajlı yer İzmir" diyerek bu otomotiv yatırımını bölgeye çağırdı.

Chevrolet'in satışlarının Avrupa'da 477 bin adede ulaşması ardından Avrupa'da yatırım iştahı kabaran ABD'li General Motors, rotasını bu bölgeye çevirdi. Türkiye'nin de listede bulunması Opel, DFM gibi firmaları bölgeye çekmeye çalışan İzmirliler de heyecan yarattı. İzmir Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, yatırım listesinde Türkiye'nin de olmasından kaynaklı memnuniyet duyduklarını vurguladı. Demirtaş, uluslararası yatırımcıların önceliklerinin eskiden çok farklı olduğunu belirterek "Artık farklı bir dünyadayız. Yatırımcı şimdi çok ekonomik düşünüyor ve hissi davranmıyor. Hissi düşünmediği zaman da Türkiye bir istikrar ülkesi olarak öne çıkıyor. Bu tür olayların artarak devam edeceğini tahmin ediyorum" dedi.

"YATIRIM AJANSI GELSİN" MESAJI

İzmir'in bu yatırımlardan pay alabilmesi için öncelikle 'Gerçek bir yatırım cenneti' olduğunun anlatılması gerektiğinin altını çizen Demirtaş, şöyle konuştu:

"İzmir, otomotiv yan sanayi, limanı ve yeni lojistik yatırımları, insan gücü ve yaşam tarzıyla en uygun yerdir. Ancak ben şu anda Oda başkanı olarak bu girişimden bilgi sahibi değilim. Yarın başka firmalar talepte bulunduğu zaman da bunlardan haberimiz olmaz. Uzun süredir burada Başbakanlık Yatırım Ajansı'nın kurulmasını da bu yüzden istedim. Böylece yatırımlardan haberimiz olur ve kendimizi anlatabiliriz düşüncesindeyim. Bu yönde tüm Ak Partili milletvekillerimizi yardım ve desteğe çağırıyorum. "

TİRYAKİ: YERLERİ DE HAZIR

Bu haberin bölge otomotivcisinde heyecan yarattığını söyleyen Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Meclis Başkanı Mehmet Tiryaki ise, otomotiv sektörünün 55 milyar dolarlık iş hacmi, 25 milyar dolarlık ihracatı ve 250 bin kişilik istihdamı ile Türkiye'nin en önemli sanayi kolu haline geldiğini vurguladı. Hükümetin 2023 yılında milli aracı üretme vizyonunun da sektöre ayrı heyecan verdiğini kaydeden Tiryaki, şöyle dedi:

"Bu tür yatırımlar Türkiye için çok önemli. Bunun altyapısı da bölgemizde hazır. Diğer yandan Chevrolet'in üreticisi GM'nin Torbalı'da Opel fabrikası vardı. 2000 dünya ekonomik krizinde bölgeyi terk etti. Tekrar gelmeyi düşünüyorlarsa eğer yerlerini satmadılarsa yerleri de hazır demektir. Eğer yatırımın adresi Türkiye olursa İzmir için her türlü çabayı göstereceğiz. "

YORGANCILAR: İzmir EN AVanTAJLI BÖLGE

EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, Türkiye'nin yatırım için aday listede bulunmasının son derece güzel bir haber olduğunu ifade ederek, "Türkiye'yi seçmeleri için ciddi çalışma yapılması gerekiyor. Karar verildiği takdirde ise İzmir, en avantajlı bölge olarak karşımıza çıkıyor" diye devam etti.

EBSO Otomotiv ve Yedek Parça Meslek Komitesi Üyesi Vedat Sabırlı da müteşebbis heyetinde yer aldığı Bergama Organize Sanayi Bölgesi'nin böyle bir yatırıma uygunluğuna dikkat çekerek, "Bergama OSB olarak Chevrolet'i İzmir'e, bölgemize yatırıma davet için mektup yazacağız" diye konuştu. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Ege'den Chevrolet'e: Yeriniz Hazır Yatırıma Bekleriz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement