Eib Moda Tasarım Yarışması'nda Şampiyon Belli Oldu - Son Dakika
Ekonomi

Eib Moda Tasarım Yarışması'nda Şampiyon Belli Oldu

Eib Moda Tasarım Yarışması\'nda Şampiyon Belli Oldu

Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Tarafından Her Yıl Düzenlenen ve Bu Yıl "Karnaval" Temasıyla Hazırlanan "Eib 3. Moda Tasarım Yarışması" Finali, İzmir Uluslararası Fuar Alanı Kültürpark'ta Muhteşem Bir Gece ile Gerçekleştirildi.

07.11.2007 12:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği tarafından her yıl düzenlenen ve bu yıl "Karnaval" temasıyla hazırlanan "EİB 3. Moda Tasarım Yarışması" finali, İzmir Uluslararası Fuar Alanı Kültürpark'ta muhteşem bir gece ile gerçekleştirildi.

Birbirinden başarılı 12 yarışmacı finalistin hazırladığı "Karnaval" temalı tasarım basın, iş ve moda dünyasının davetlileri tarafından alkış aldı. Final Gecesi'nde konuşan Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Jak Eskinazi, Türk hazır giyim ve konfeksiyon sektörünü uluslararası alanda ileri götürecek adımları atmayı hedeflediklerini, bu amaçla 3 yıldır moda tasarım yarışması düzenlediklerini söyledi. Eskinazi, "Moda Tasarım Yarışması organizasyonu ile dünya

piyasalarında rakiplerimizden farklı olmamızı sağlayacak genç moda tasarımcılarını sektörümüze kazandırmayı amaçlıyoruz" dedi.

Karnaval konseptine göre Kareograf Öner Evez tarafından hazırlanan defilede, Hande Subaşı, Tülin Şahin, Ece Sükan, Yüksel Ak, Pınar Tezcan, Ahu Yagtug, Tanya, Arzu Pavlova, Fatma Yaman, Özge Ulusoy, Duygu Akdeniz, Sanem Balcı, Lara Surol, Bürde Aslan ve Dolunay Ergin görev aldı.

Jüride, yarışmanın jüri başkanlığını yapan Emre Kızılgüneşler'in yanı sıra Türkiye'nin başarılı moda tasarımcılarından Evrim Timur, Zeynep Tunuslu, Cengiz Abazoğlu, Ertan Kayıtken, Ressam İsmail Acar, Moda Editörü Hakan Öztürk, Moda Fotoğrafçısı Tamer Yılmaz, tekstilci Tania Eskinazi Guruşçu, WGSN Türkiye Direktörü Müjde Abdis Güçlü, Fashion Tv Genel Müdürü Enis Onat, 9 Eylül Moda Tasarım Bölümü Başkanı Sühandan Özay, İstanbul Aydın Üniversitesi Moda Tasarım Bölümü Başkanı Nihal Bolkol ve İzmir Ekonomi

Üniversitesi Moda Tasarım Bölümü Başkanı Şölen Kipöz yer aldı. 15 kişilik jüri en başarılı 3 tasarımcıyı belirlemekte zorlandı.

BAŞARILI TASARIMCILARA YURT DIŞINDA EĞİTİM MÜJDESİ

Ege İhracatçı Birlikleri Moda Tasarım Yarışması'nda dereceye giren genç tasarımcılara bir de müjdeli haber geldi. Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Jak Eskinazi, şöyle konuştu: "Yarışmada dereceye giren finalistlere bir de güzel haber vermek istiyorum. Dış Ticaret Müsteşarlığı İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliklerinin ulusal düzeyde düzenledikleri moda-marka tasarımı, teknolojik, endüstriyel, görsel, yazılım ve ambalaj tasarımı yarışmalarında dereceye giren

tasarımcılar arasından müsteşarlık tarafından seçilecek en fazla 15 tasarımcının uluslararası düzeyde kabul görmüş yurt dışındaki eğitim merkezlerinde alacakları eğitim giderlerinin destekleneceğini belirtmiştir. 2007 yılı başlarında yarışma duyurularına başladığımız sırada tebliğ hazırlık çalışmaları hala devam ettiği için ancak şimdi duyurabiliyoruz. Bu konudaki desteğinden ötürü İhracat Genel Müdür Yardımcısı Ziya Altunyaldız'a teşekkür ediyoruz."

EİB 3. Moda Tasarım Yarışması final gecesinde birinciliği Zuhal Tekin, ikinciliği Yasemin Özeri, üçüncülüğü İpek Aygül aldı. Birinciye 10 bin YTL ve WGSN'e bir yıllık üyelik, ikinciye 6 bin YTL, üçüncüye 4 bin YTL para ödülü verildi. Bu organizasyonla sektöre yeni tasarımcı ve yeni soluklar kazandırmanın mutluluğunu tüm komite üyeleri bir kez daha yaşadı.

(EY-YK-HO-E)

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Eib Moda Tasarım Yarışması'nda Şampiyon Belli Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement