Giresun'da sosyal kalkınmaya katkı sağlayacak iki proje hayata geçirilecek - Son Dakika
Ekonomi

Giresun'da sosyal kalkınmaya katkı sağlayacak iki proje hayata geçirilecek

Giresun\'da sosyal kalkınmaya katkı sağlayacak iki proje hayata geçirilecek

Giresun'da, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) tarafından desteklenen 2,3 milyon lira maliyetli iki sosyal kalkınma projesi uygulanacak.

02.11.2021 13:17  Güncelleme: 13:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Giresun'da, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) tarafından desteklenen 2,3 milyon lira maliyetli iki sosyal kalkınma projesi uygulanacak.

Giresun Belediyesinin "Giresun Sosyal Girişimcilik Merkezi" ve Görele Belediyesinin "Kadın Elinde Değer Bulan Süt" başlıklı projelerinin imza töreni, belediyenin Giresun Kalesi'ndeki sosyal tesisinde gerçekleştirildi.

Vali Enver Ünlü, burada yaptığı konuşmada, projelerin amacının toplumun dezavantajlı kesimlerinin ekonomik ve sosyal hayata daha aktif şekilde katılımlarının sağlanması olduğunu söyledi.

Projeler sayesinde istihdam edilebilirliğin artırılmasının da hedeflendiğini dile getiren Ünlü, "Sosyal girişimcilik ve yenilikçiliğin desteklenmesiyle sosyal sorumluluk uygulamalarının yaygınlaştırılmasını amaçlayan Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programları (SOGEP) 2021 kapsamında ilimizden iki proje Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'mız tarafından başarılı bulunmuş ve imza aşamasına gelinmiştir." dedi.

Ünlü, kadın kooperatiflerinin kurulması ve yaygınlaştırılmasının önemli olduğunu belirterek şunları ifade etti:

"İlçelerimizde ve beldelerimizde kadın kooperatiflerimiz kuruluyor ama burada hassasiyetimiz şu, bu kadın kooperatifleri sadece bu projelere müracaat etmek için kurulmamalı, kağıt üzerinde kalmamalı. Aktif olarak kadınlar tarafından yönetilmeli ve oradaki üretimden elde edilecek olan gelir, kadın girişimcilerimiz arasında paylaşılmalı. Bu kapsamda Görele Belediyemizin projesinde kadın kooperatifinin kurulacak olması ve kadınlarımızın hem istihdam hem de girişimcilik alanlarında desteklenecek olması da çok önemli."

Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu da DOKA'nın desteğinin önemine işaret ederek, "Sosyal Girişimcilik Merkezi Projesi aslında kafamızda hep var olan ama isimlendiremediğimiz bir şeydi. Şimdi bunu hem anlamlandırıyor hem de aktif hale getiriyoruz. Burada amaç şu, yeni iş ve üretim fikirleri olan tüm gençlerimizi, tüm vatandaşlarımıza kapı açık. Hem üretime hem Ar-Ge'ye katkı olarak ciddi bir çalışma düzeneği oluşturmuş oluyoruz." diye konuştu.

Görele Belediye Başkanı Tolga Erener de özellikle köylerde yaşayan kadınların ilçe pazarlarına getirip sattıkları ürünlere dikkati çekerek, "Kadınlarla görüştüğümüzde, özellikle soğuk havalarla pazarlara gelmenin zorluğu ve açık alanlarda satmanın zorluğundan, süt ürünlerinin kimi zaman bozulmasından dolayı şikayetlerini dinledik ve bu projeyi gerçekleştirme şansı bulduk. Proje sayesinde üretici ve tüketiciyi yan yana gelmelerine gerek kalmadan biz buluşturacağız." ifadelerini kullandı.

DOKA Genel Sekreteri Onur Adıyaman da ekonomik kalkınmanın yanı sıra sosyal kalkınma anlamında da bölgeyi güçlendirmek istediklerini söyledi.

SOGEP kapsamında Giresun'da çok önemli çalışmalar yapıldığını dile getiren Adıyaman, şunları kaydetti:

"Giresun Belediyesi tarafından yaklaşık 1 milyon lira yatırım bütçesiyle sosyal girişimcilik merkezi kuracağız. Giresun'un genç nüfusuyla inşallah önemli kazanımlar elde edeceğiz. Bir diğer projemiz Görele Belediyemizin özellikle süt üretiminde yeni ufuklar açacağını, kırsal kalkınmaya ve kooperatifçiliğe çok ciddi katkılar sağlayacağını düşündüğümüz bir proje. Burada da yaklaşık 1 milyon 300 bin liralık yatırımla beraber Görele'de süt üretiminin artacağını ve yeni bir kırsal kalkınma modelinin hayata geçeceğini düşünüyoruz."

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Giresun'da sosyal kalkınmaya katkı sağlayacak iki proje hayata geçirilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.

  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.

  • Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak
    21:26 Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 694 milyon 461 bin liralık tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerin hesaplarına aktaracaklarını duyurdu. Ödemeler arasında hububat-baklagil ve dane mısır desteği, hayvan hastalıkları tazminat desteği, biyolojik/biyoteknik mücadele desteği, sertifikalı tohum üretim desteği, kırsal kalkınma yatırım desteği, bombus arısı kullanım desteği, büyükbaş damızlık (düve) hayvan alım desteği, küçük aile işletmesi desteği ve sertifikalı fidan kullanım desteği bulunuyor.

  • İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı
    21:23 İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı

    İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın Üst Yöneticiliği (CEO) görevini vekaleten yürüten Selahattin Bilgen, Eylül 2023'ten beri bu görevi sürdürüyordu. İGA, küresel rekabetin hızla değişen dinamiklerine uyum sağlayarak kurumsal güçlenmesini sürdürüyor. Bilgen'in kapsamlı tecrübesi, bilgi ve birikimiyle İstanbul Havalimanı'na önemli katkılar sunduğu belirtilerek, asaleten İGA İstanbul Havalimanı İşletmesi CEO'su olarak atandığı açıklandı.

  • DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü
    20:53 DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü

    CAPE Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyeti, Güney Afrikalı siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Türk iş insanları, Johannesburg, Pretorya ve Cape Town kentlerinde üst düzey hükümet yetkilileri ve Güney Afrika'nın önde gelen iş insanlarıyla görüşmeler yaptı. Güney Afrika Ticaret ve Sanayi Bakanı Ebrahim Patel'in de katıldığı etkinlikte, Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ticaret bağları ve işbirliği potansiyeli vurgulandı. DEİK heyeti, ziyaret kapsamında yeni iş ilişkileri kurmayı ve ticaret ile yatırım fırsatlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi
    20:48 Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi

    Ankara'nın Nallıhan ilçesinde belediye, çiftçilere girdi ve yem maliyetlerini azaltmaları amacıyla yüzde 75 hibe destekli silajlık mısır tohumu desteği verdi. Nallıhan Belediyesi, yerelden kalkınma ilkesi doğrultusunda tarım ve hayvancılığa hibe desteklerini artırarak, üreticilere mısır tohumu dağıttı. Belediye Başkanı Ertunç Güngör, üreticilere desteklerinin süreceğini belirterek, bereketli bir üretim diledi.


Advertisement