Turkcell, Türkiye İsrafı Önleme Vakfı Mikrokredi Programına destek vererek "Ekonomiye Kadın Gücü" projesiyle 150 bin dar gelirli kadının, hayallerini gerçekleştirmesine destek verdi.
Turkcell, kurulduğu günden bu yana istihdam, eğitim, girişimcilik gibi hayatın her alanında kadınların yanında olma amacıyla, Türkiye İsrafı Önleme Vakfı Mikrokredi Programına destek vererek "Ekonomiye Kadın Gücü" projesiyle 150 bin dar gelirli kadının hayallerini gerçekleştirmesine yardımcı oldu. 2003 yılından beri birçok kadının kendi ayakları üzerinde durmasına destek olan program, Turkcell'in satış ve pazarlama dahil birçok alanda projeye destek verdi. Program kapsamındaki kadınlar, 500 milyon TL kredi ile güçlenerek hayallerini gerçekleştirme imkanına sahip oldu. Turkcell, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın himayesinde Türkiye İsrafı Önleme Vakfı (TİSVA) ile ekonomik üretime başlamak isteyen dar gelirli kadınlar için oluşturduğu "Ekonomiye Kadın Gücü" projesini sürdürüyor. Türkiye'nin her noktasında 500 liradan 15 bin liraya kadar kredi alarak ailesine bakan, kendini geliştiren, ekonomiye katılan binlerce kadın güçlenerek kendi ayakları üzerinde duruyor.
EKONOMİYE KADIN GÜCÜ İLE KADINLARA HER ALANDA DESTEK
Program kapsamında sürdürülebilir bir geçim modeline kavuşmasını sağlamak adına kadın girişimcilerin eğitim, pazarlama, teknoloji alanında kendilerini geliştirmelerine destek olunduğunu belirtildi. Aldıkları mikrokredi ile nakit ihtiyacını karşılayan kadın girişimciler, Turkcell'in verdiği satıştan pazarlamaya birçok farklı eğitim ile de profesyonel girişimci olma yolunda aşama kaydetti. Kadınların daha fazla kazanç sağlamaları amacıyla N11 işbirliğinde Ekonomiye Kadın Gücü sanal mağazası da açıldı. Anadolu'nun otantik, geleneksel ve el işi ürünlerinden seçilen ürün gamına sahip olam mağazada Kastamonu'dan taş baskı masa örtüleri, Konya'dan tuzdan yapılmış aksesuar malzemeleri, Mardin'den bıttım sabunu, Hakkari'den yöresel fistan takımı, Samsun'dan yün dokuma cecim kilimi ve Kütahya'dan çini takılar alıcılarla buluşturuluyor. Bugüne kadar Türkiye'nin her yerinden alıcılar tarafından ziyaret edilen mağazalarla kadın girişimcilerinin emeğini değere dönüştürmek hedefleniyor.
69 ilde hizmet, hayvancılık, tarım, üretim ve ticaret gibi pek çok alanda işlerini program ile büyüten kadın girişimcilerin, hayalini kurduğu işlere başladıkları bildirildi. Ortalama 4 kişilik aile bütçesine katkıda bulunan girişimci kadınların, Turkcell ve TİSVA ortaklığıyla yürütülen program sayesinde hem kendi hem de ailelerinin, eğitimini sağlayabilir duruma geldikleri belirtildi.
RAKAMLARLA "EKONOMİYE KADIN GÜCÜ"
Ekonomiye Kadın Gücü projesinin en yaşlısı 94 yaşındaki Nuri Doğru. 1922 yılında Bismil'in Tatlıçayır köyünde dünyaya gelen Nuri Hanım 8 çocuk annesi. İlk çektiği 700 TL'lik mikrokrediyi sermaye olarak kullanıp, şu an oğluyla birlikte pazarcılık yapıyor. Projeden faydalanarak mikrokredi kullanan en genç isim Mersinli Fatma Aslan 1997 doğumlu. Çiftçilikle uğraşan 19 yaşındaki Fatma Aslan aldığı 1000 TL'lik ilk mikrokrediyi ailesinin sahibi olduğu tarlanın giderleri için kullandı.
Ekonomiye Kadın Gücü projesi kapsamında, başarılar şu şekildedir: "26 kadın kullandıkları mikrokredi sayesinde imal ettikleri kuru biber, salça, iğne oyası, kozmetik gibi ürünleri ihraç etmeye başladılar. 10'u Şanlıurfa'dan. Mikrokredi kullanan 44 kadın sadece hayallerine kavuşarak pek çok başarıya imza attı. Yurtiçi ve yurtdışında pek çok ödüle layık görüldüler. Tıpkı Kader Özge gibi. Kader Özge, Pedra Ekolojik Temizlik Malzemeleri ile ülkeler arası satış yarışmalarında 7 kez birincilik kupası ve ödülü kazandı. Program kapsamında 4.000'e yakın kadın eşinin desteğini almadan çocuklarına kendi başına bakıyor.
Türkiye'nin en çok mikrokredi şampiyonu olan illler: Kahramanmaraş, Diyarbakır, Gaziantep ve Şanlıurfa Şubeleridir" - İSTANBUL
Son Dakika › Ekonomi › Ekonomiye Kadın Gücü' Projesiyle 150 Bin Kadın Hayallerine Kavuştu - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?